Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κινήσεις-αστραπή από τη Ρωσία: Εξουδετέρωσε τα μέσα αεράμυνας της Ουκρανίας - Άρματα μάχης περνούν από τη Λευκορωσία


Με «αστραπιαίες» κινήσεις η Ρωσία εξουδετέρωσε όλα τα μέσα αεράμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Οι στρατιωτικές υποδομές των ουκρανικών στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι αεράμυνες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν εξουδετερωθεί» αναφέρει.

Ακόμα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι οι διασυνοριακές υπηρεσίες δεν επιδεικνύουν καμία αντίσταση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών και αεροπορικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι δεν απειλείται ο άμαχος πληθυσμός.

Την ίδια ώρα ο Στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Κιέβου.

«Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας από την πλευρά του το διέψευσε τονίζοντας ότι αυτές οι αναφορές «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Άρματα μάχης περνούν στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα άρματα μάχης περνούν από την Λευκορωσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ουκρανοί συνοριοφύλακες υποστηρίζουν ότι δέχονται επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων από την Λευκορωσία, τη Ρωσία ακόμη και από την Κριμαία.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις