Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Θρόμβος: Αποκαλυπτική φωτογραφία δείχνει τι συμβαίνει όταν το αίμα μετατρέπεται σε ζελατινώδη μάζα

 


Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τις θρομβώσεις αλλά και πως τελικά επιδρούν στο σώμα. Προφανώς, όταν το αίμα σχηματίζει θρόμβους  παύει να λειτουργεί ως υγρό, αρχίζει να λειτουργεί ως στερεό (ημιστερεή ζελατινώδη μάζα) και δεν μπορεί να ρέει μέσω των αγγείων του κυκλοφορικού συστήματος. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ο εγκέφαλος χάνει οξυγόνο και προκαλείται απώλεια των αισθήσεων.

Ξένο μέσο δημοσίευσε  το πως μετατράπηκε ένας θρόμβος σε στέρεο κάτι που κάποιοι έχουν παραδεχτεί ότι έγινε και με ορισμένες περιπτώσεις εμβολίων. Αρκετές φορές αυτό έχει συμβεί και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναφέρει το άρθρο. Όπως, για παράδειγμα, συνέβη  σε Βραζιλιάνο ρεπόρτερ της τηλεόρασης που, αφού καυχήθηκε δημόσια ότι έκανε το «εμβόλιο»-COVID, κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες στη μέση του δικού του δελτίου ειδήσεων.

Ο ίδιος, πριν από την κατάρρευσή του, έγραψε στο Twitter«τα εμβόλια σώζουν ζωές» και προέτρεπε όλους να κάνουν την αναμνηστική δόση του «εμβολίου». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη πέντε καρδιακές προσβολές κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η παραπάνω εικόνα ενός ανέπαφου θρόμβου αίματος πάρθηκε από έναν ασθενή το 2018 (πριν από την εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019), ο οποίος ύστερα από έντονο βήχα, απέβαλε έναν άθικτο θρόμβο (ο οποίος μοιάζει με κόκκινο κοράλλι ή ρίζες δέντρων).  Η εικόνα είναι πραγματική.

Όπως σημειώνεται στο New England Journal of Medicine (NEJM), ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά περιοδικά παγκοσμίως:

«Ο 36χρονος ασθενής εισήχθη στη ΜΕΘ με αιφνίδια έξαρση χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας. Μετά την τοποθέτηση μιας συσκευής κοιλιακής υποβοήθησης και την έναρξη της αντιπηκτικής θεραπείας, αναπτύχθηκε αιμόπτυση και ύστερα από έντονο βήχα απέβαλε ένα κομμάτι του δεξιού βρογχικού δέντρου».

[Δηλαδή, στην κυριολεξία «έβηξε» μια ολόκληρο τμήμα των αγγειακών οδών ενός πνεύμονα, στο οποίο είχε σχηματιστεί ένας μεγάλος θρόμβος αίματος].

Σύμφωνα με το σχετικό ειδησεογραφικό ρεπορτάζ: «Οι γιατροί που εργάζονταν στο νοσοκομείο είπαν ότι ο άνδρας ένιωσε καλύτερα αμέσως μετά την αποβολή του θρόμβου με τον βήχα…».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, αν και δεν προήλθε από κάποιο θύμα του «εμβολίου»-Covid, αποτελεί μια καλή απεικόνιση του τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα κάποιων από εκείνους που μετά από «εμβόλιο»-COVID επηρεάστηκε το σύστημα της πήξης του αίματος και –σε μερικούς ανθρώπους–προκαλεί, ταχεία πήξη του αίματος, ακόμη και όταν ρέει μέσω των αρτηριών.

Οι θρόμβοι του αρτηριακού αίματος που προκαλούνται από τα «εμβόλια» - COVID σπανίως μοιάζουν με τον μεγάλο θρόμβο «κοραλιού» που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, επειδή αυτός ο θρόμβος αίματος λήφθηκε από τους βρογχικούς αεραγωγούς του πνεύμονα, οι οποίοι για κάποιο λόγο είχαν γεμίσει με αίμα που, στη συνέχεια, έπηξε.

Οι θρόμβοι που σχηματίζονται στο κυκλοφορικό σύστημα των εμβολιασμένων ατόμων, είναι σχεδόν πάντα πολύ μικρότεροι και σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. 

Η διάγνωση των αποτελεσμάτων της πήξης του αίματος εξαρτάται κυρίως από το πού καταλήγουν οι μικροθρόμβοι, γεγονός που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι που κάνουν «εμβόλια»-COVID βιώνουν ένα τόσο μεγάλο εύρος βλαβών και θανάτων.

• Εάν εντοπίζονται στους πνεύμονες, θα διαγνωστούν ως πνευμονική εμβολή. 

•Εάν οι θρόμβοι φτάσουν στον εγκέφαλο, μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό. 

•Εάν φτάσουν στην καρδιά, μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή. 

•Εάν εντοπίζονται στα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν οξυγόνο στα άκρα (χέρια ή τα πόδια), μπορεί να προκαλέσουν μουδιάσματα των άκρων και να χρειαστούν ακρωτηριασμό.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις