Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Σ.Λουκίδης: «Δεν θα είναι 100% το free pass για τους ανεμβολίαστους – Ίσως αυξηθούν οι ελευθερίες τους»


 Θέση για τα όσα ακούγονται για τα περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού πήρε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης. 

Όσον αφορά την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού εκτίμησε ότι «δεν θα είναι 100% το free pass για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά ίσως αυξηθούν οι ελευθερίες».

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί πολλά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να αποκαλύπτει ότι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα «απενεργοποιηθούν».

Οι δηλώσεις του Γ.Μαγιορκίνη προκάλεσαν την αντίδραση αρκετών «ειδικών», όπως για παράδειγμα του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές.

Αλλά και η κυβέρνηση κράτησε «χαμηλά την μπάλα», καθώς υποστήριξε ότι δεν έχει καν ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση, αλλά και ότι εάν τελικά καταργηθεί τότε πιθανότητα θα επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Ο Σ.Λουκίδης μίλησε και για την πορεία της πανδημία: «Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε στην παρούσα φάση, έχουμε διασπορά της νόσου, οι μολύνσεις μπορεί να είναι και περισσότερες, καθώς κάποιοι μπορεί να κάνουν απλώς ένα self test και να μην επισημοποιούν την μόλυνση με το να κάνουν rapid ή μοριακό. Η πλειοψηφία έχει ήπια νόσο ,που μπορεί να την αντιμετωπίσει μένοντας στο σπίτι».

Όπως είπε ο κ. Λουκίδης «έχουμε 250.000 ενεργά περιστατικά τις τελευταίες μέρες και οι εισαγωγές είναι 300-310 την ημέρα, ενώ πέρσι ήταν 800 εισαγωγές την ημέρα με 5000 περιστατικά την ημέρα. Από κλινικό επίπεδο, η βρετανική μετάλλαξη ήταν η χειρότερη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης ο καθηγητής Πνευμονολογίας απάντησε ότι «είναι αδύνατον να πει κάποιος ότι δεν θα υπάρξει κάποια νέα μετάλλαξη, το θέμα είναι να είναι ηπιότερη και να αντιμετωπίζεται όπως αντιμετωπίζεται η μετάλλαξη όμικρον».

«Δύο χρόνια μετά για πρώτη φορά για τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο, έχουν φαρμακευτική αγωγή που χορηγούμε εκτός νοσοκομείου. Είχαμε τα μονοκλωνικά που δεν δούλεψαν στην παραλλαγή όμικρον, έχουμε δύο μορφές αντιικών χαπιών, η μία έχει χορηγηθεί ήδη σε πάνω από 10.500 ανθρώπους, και η δεύτερη, θα είναι διαθέσιμη σύντομα στους Έλληνες ασθενείς» συμπλήρωσε ο κ. Λουκίδης.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις