Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

«Άδειασμα» Πλεύρη σε Μητσοτάκη με αδιανόητες δηλώσεις

 


Να προσπαθήσει να πείσει τους τηλεθεατές του Σκάι ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να πεθαίνουν οι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ επιχείρησε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του. Με αφορμή το έγγραφο-φωτιά του ΕΟΔΥ στο οποίο αναφέρεται ότι πάνω από 16.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τις οποίες η κυβέρνηση θεωρούσε ότι ήταν «σπατάλη» να προχωρήσει σε ενίσχυσή τους, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι δεν χρειάζονταν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ!

Τις δηλώσεις του σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη σε ανάρτησή της:

«Ο ορισμός του Πλεύρη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ:

«Ο ορισμός είναι ότι όσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ, δεν χρειάζονταν να είναι σε ΜΕΘ! Ο ορισμός είναι οι άνθρωποι να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ!»

Τάδε έφη ο Πλεύρης σήμερα στον ΣΚΑΙ για τους 16.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ και το έγγραφο του ΕΟΔΥ!» έγραψε. 

Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης «άδειασε» πανηγυρικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριζε από το βήμα της Βουλής ότι όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ίδια φροντίδα με εκείνους που βρίσκονται εντός:

«Για να μπει κάποιος στη ΜΕΘ πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Ωστόσο και γι’ αυτό δώσαμε τα στοιχεία γιατί πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Ωστόσο, όταν πιέζεται ένα σύστημα προφανώς υπάρχουν και αναμονές εκτός ΜΕΘ στις αναμονές εκτός ΜΕΘ γινόταν η καλύτερη δυνατή διασωλήνωση που μπορούσε να γίνει, όχι βέβαια σε συνθήκες ΜΕΘ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις