Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Το ανατριχιαστικό και τρομακτικό «Νησί με τις κούκλες» στο Μεξικό

 


Στο Μεξικό, υπάρχει ένα μέρος που θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά στον κόσμο. Ένα νησί γνωστό ως «Isla de las Munecas», στα Ελληνικά «Το Νησί με τις Κούκλες».

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το νησί είναι γνωστό για την ιδιαιτερότητα που το καθιστά μοναδικό. Σε ολόκληρο το νησί μπορείτε να βρείτε έναν ακαθόριστο αριθμό από πολλές κρεμασμένες κούκλες.

Το νησί με τις κούκλες βρίσκεται στη λίμνη Xochimilco και είναι ένα «χινάμπα» (Chinampa στα Μεξικάνικα), ένα τεχνητό νησί, χτισμένο σε μια ρηχή περιοχή της λίμνης κατά την προϊσπανική περίοδο, ως μέσο για την αύξηση της γεωργικής παραγωγής.

Τα τεχνητά νησιά ήταν τόσο εύφορα που ονομάζονταν «πλωτοί κήποι», αυτή η τεχνική καλλιέργειας είχε εξαιρετικά αποτελέσματα παραγωγής στη λίμνη Xochimilco και ο μεγάλος αριθμός από chinampas που ήταν στην επιφάνεια της συνέβαλαν στην προοδευτική συρρίκνωση της. Σήμερα η λίμνη είναι ουσιαστικά ένα σύστημα καναλιών μεταξύ μικρών τεχνητών νησιών που έχουν πλέον πέσει στην εγκατάλειψη.

Ο πνιγμός της κοπέλας και η εμμονή του επιστάτη

Η περίεργη ιστορία του νησιού με τις κούκλες ξεκινάει τη δεκαετία του 1950 όταν ο τότε επιστάτης του, Julian Santana Barrera, είδε το πνιγμό μιας νεαρής κοπέλας ακριβώς μπροστά από την καλύβα του.

Αυτό το γεγονός τον συγκλόνισε τόσο πολύ, σε σημείο που άρχισε να πιστεύει ότι στοιχειώθηκε από το πνεύμα της άτυχης νέας. Στη συνέχεια, σταδιακά χειροτέρευε, έχοντας όλο και πιο αλλόκοτες συμπεριφορές, έως ότου μια μέρα είδε μια κούκλα στο νερό, στο ίδιο σημείο που εντόπισε το πνιγμένο κορίτσι. Αυτό το ερμήνευσε ως σημάδι και έτσι αποφάσισε να τη πάρει και να τη κρεμάσει, πιστεύοντας ότι έτσι θα φύγει το πνεύμα του κοριτσιού που τον βασάνιζε.

Ο Barrera όμως, έχοντας εμμονή με τους εφιάλτες του είναι ακόμα πεισμένος πως διώκεται, έτσι άρχισε να συλλέγει πολλές κούκλες και να τις κρεμάει γύρω από το νησί, κάνοντάς τες να φαίνονται λίγο αλλόκοτες και τρομαχτικές.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο Barrerra μιλούσε και τραγουδούσε με τις κούκλες, φροντίζοντάς τες σαν να ήταν άνθρωποι. Μετά από λίγο, μεταξύ των κατοίκων του τόπου, άρχισαν να πολλαπλασιάζονται μερικοί θρύλοι που σχετίζονται με αυτά τα γεγονότα. Λέγεται μάλιστα ότι οι κούκλες τη νύχτα ζωντάνευαν, προστατεύοντας το νησί και τον κηδεμόνα τους από τα κακά πνεύματα.

Όλα αυτά συνεχίστηκαν για χρόνια, μέχρι που μια μέρα το 2001 ο Barrera βρέθηκε νεκρός, παράξενα και απίστευτα στο ίδιο σημείο όπου η είχε πεθάνει και η κοπέλα πριν από πολλά χρόνια. Ένας άλλος τοπικός μύθος λέει ότι το φάντασμα του Barrera συνεχίζει να κατοικεί στο νησί μαζί με τις κούκλες.

Η κατάσταση σήμερα

Σήμερα, μετά από 60+ χρόνια, οι κούκλες εξακολουθούν να είναι όλες στο νησί. Οι ντόπιοι δεν τις άγγιξαν ποτέ από φόβο μη προσελκύσουν το φάντασμα του Barrera. Οι παραφυσικές ιστορίες που έρχονται από το Isla de las Munecas έχουν τραβήξει την προσοχή εκείνων που αναζητούν την απόδειξη ότι τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν.

Πριν από χρόνια, η αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή Destination Truthδιοργάνωσε μια αποστολή εμπειρογνωμόνων για το παραφυσικό στο νησί και κατάφερε να τεκμηριώσει κάποια ανησυχητικά γεγονότα, όπως περίεργους θορύβους που έρχονται από τη καλύβα τη νύχτα και μια κούκλα που φαινόταν να ανοίγει τα μάτια κατά βούληση.

Με τα χρόνια, το Νησί με τις Κούκλες, εύκολα προσβάσιμο με πλοίο, έχει γίνει ένας προορισμός για οργανωμένες εκδρομές και ένα πραγματικό τουριστικό αξιοθέατο της λίμνης Xochimilco (επίσημο site).

Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν στο νησί για να δουν τις κούκλες του, αναπνέουν στη ζοφερή ατμόσφαιρά του και προσπαθούν να γίνουν μάρτυρες κάποιου παραφυσικού γεγονότος. 

Οι επισκέπτες μπορούν να πηγαινοέρχονται, αλλά οι κούκλες παραμένουν εκεί, τα στρεπτά σώματα τους που κρέμονται στα δέντρα και τα μικρά, λαμπερά μάτια τους κοιτάζουν όλους τους ανθρώπους που περνούν σαν να τους ζητούν να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ίσως το πνεύμα του Barrera να είναι εκεί μεταξύ τους να συνεχίζει να τις φροντίζει για πάντα….

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις