Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Διώχνουν τους ανεμβολίαστους και ιδιωτικοποιούν το AXEΠΑ: Εισαγωγές μόνο με έγκριση από τον διοικητή (φώτο) -Τι αναγράφει το αποκαλυπτικό έγγραφο


 Έγγραφο «βόμβα» βλέπει το φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε αν προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ!

Πρόκειται για μια εξέλιξη στην οποία είχαμε αναφερθεί στο pronews.gr, καθώς η αναστολές των υγειονομικών και αποδυνάμωση του ΕΣΥ δεν είχε σε καμία περίπτωση να κάνει με την «προστασία» της υγείας, αλλά με το «θέλω» της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά.

Να θυμίσουμε ότι ήδη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ μέσα στο 2022, ενώ έχει βάλει και από την… «πίσω πόρτα» ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.

«Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία part time σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενά και όπου υπάρχουν προκηρύξεις και συμβάσεις που δεν καλύπτονται», είχε τονίσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το έγγραφο το έφερε στη δημοσιότητα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Αυγέρη, η οποία τονίζει σε ανάρτηση της: «Με εντολή του Διοικητή του, το δημόσιο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κλείνει τις πόρτες του στους ασθενείς! Θα τις ανοίγει μόνο με έγκριση της Διοίκησης!» ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «το ΑΧΕΠΑ μετατρέπεται από δημόσιο νοσοκομείο σε τσιφλίκι. Στο οποίο για να εισαχθείς, θα πρέπει να έχεις την έγκριση από τον γαλάζιο διοικητή που μετατρέπεται σε κλινικάρχη!».

Στο αποκαλυπτικό έγγραφο στάθηκε και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός.

«Το έγγραφο που κυκλοφορεί από το πρωί και αφορά εντολή του διοικητή του ΑΧΕΠΑ (με ημερομηνία 14-3-2022) σύμφωνα με το οποίο: «Για την εισαγωγή των ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η έγκριση της διοίκησης – Σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό!» μας γυρίζει δεκαετίες πίσω και εύχομαι να μην αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του νέου ΕΣΥ», τόνισε ο Α.Ξάνθος.

«Η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι ιατρική πράξη και σε καμία χώρα-μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν συνιστά απόφαση της διοίκησης», υπογραμμίζει ο ίδιος. «Η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και η πολιτική ηγεσία του συστήματος υγείας καλούνται να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη εντολή που παραπέμπει στα πιο σκοτεινά χρόνια της φροντίδας υγείας στη χώρα. Τότε που αξιοπρεπή φροντίδα είχαν όσοι είχαν “λεφτά ή πολιτικό μέσο”» καταλήγει ο κ. Ξανθός.

 Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο: 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις