Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Cosmote: Τινάζει τη μπάνκα η νέα προσφορά – Τι δίνει «τσάμπα»


 Cosmote: Νέο πρόγραμμα και νέα προσφορά από την εταιρεία. Δίνει… τσάμπα σχεδόν διπλάσια data και περισσότερο χρόνο ομιλίας προς όλους.

Διπλάσια data και περισσότερο χρόνο ομιλίας προς όλους στην ίδια τιμή προσφέρει το COSMOTE Neo, το πρώτο εξ ολοκλήρου ψηφιακό πρόγραμμα κινητής, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία στον καταναλωτή της digital εποχής.

Τα νέα πακέτα data του COSMOTE Neo διαθέτουν, πλέον, 10 GB και 20 GB και συνδυάζονται με τα εμπλουτισμένα πακέτα ομιλίας με 500’ και 1000’ προς όλα τα εθνικά δίκτυα. Η τιμή των πακέτων διαμορφώνεται από 19 έως 29 €/μήνα, ανάλογα με τον συνδυασμό, που επιλέγει να κάνει ο κάθε συνδρομητής.

Με το COSMOTE Neo, οι καταναλωτές, μπορούν να επιλέξουν τους συνδυασμούς των data και των λεπτών ομιλίας, κάθε μήνα σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες από το κινητό τους, όποια στιγμή θέλουν, χωρίς δεσμεύσεις.

Επιπλέον, τυχόν υπόλοιπο (data ή/και λεπτών ομιλίας) του τρέχοντος μήνα, μπορεί να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 31 ημέρες.

«Με το COSMOTE Neo φέραμε μια νέα εποχή στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα.

Σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα και διπλασιάζουμε τα data, χωρίς μεταβολή στις χρεώσεις στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής μας για περισσότερες παροχές προς τους συνδρομητές μας.

Στην COSMOTE σχεδιάζουμε και εξελίσσουμε κάθε μας προϊόν παράλληλα με τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή στην digital εποχή.

Με σύμμαχό μας την τεχνολογία φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο κ. Νίκος Φρέρης Youth & Core Mobile Product Marketing Director του Ομίλου ΟΤΕ.

COSMOTE Neo:

Το πρώτο εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά ψηφιακό πρόγραμμα κινητής

Το COSMOTE Neo δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της κινητής τηλεφωνίας τους 100% ψηφιακά, μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο

Όλα ξεκινούν και ολοκληρώνονται αποκλειστικά μέσω του My COSMOTE App, σε λίγα μόλις βήματα.

Με ένα «κλικ» στο κινητό τους, οι καταναλωτές μπορούν να ενεργοποιήσουν το COSMOTE Neo και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους με μία απλή selfie, να διαμορφώσουν το πλάνο τους όπως ακριβώς το επιθυμούν, να το αλλάξουν κάθε μήνα και οποιαδήποτε στιγμή, να επιλέξουν πρόσθετα πακέτα (GB, λεπτά ομιλίας, SMS), να πληρώσουν, να εξυπηρετηθούν, ακόμα και να το διακόψουν για όσο καιρό χρειαστεί και να το ενεργοποιήσουν ξανά το ίδιο εύκολα.

Με το COSMOTE Neo και το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν κορυφαία εμπειρία επικοινωνίας σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται με την αξιοπιστία της COSMOTE.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το COSMOTE Neo αποκλειστικά μέσα από το My COSMOTE App.

Άσχημα νέα για Cosmote, Vodafone και Wind: Έρχεται νέος πάροχος κινητής τηλεφωνίας

Πάροχος κινητής τηλεφωνίας: Νέος παίκτης αναμένεται να μπει στο παιχνίδι. Δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ένταξή του.

Νέος παίκτης στο κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας έρχεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, ένας νέος πάροχος κινητής τηλεφωνίας, εικονικός, αναμένεται να δραστηριοποιηθεί σύντομα στην ελληνική αγορά, αυξάνοντας τις επιλογές του Έλληνα καταναλωτή.

Ποια είναι λοιπόν η νέα εταιρία που έρχεται να μπει σφήνα στους τρεις δυνατούς παίκτες της αγοράς.

Πάροχος κινητής τηλεφωνίας: Αυτή η εταιρία μπαίνει σφήνα

Ο λόγος για την Volton η οποία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, για να λειτουργήσει ως Μobile Virtual Network Operator (MVNO) σύμφωνα με το insider.gr.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην προμήθεια κι εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος είχε ανακοινώσει ήδη από τις αρχές του έτους την πρόθεσή της να διευρύνει τη δραστηριότητά της και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Για το σκοπό αυτό, μέσω της Cell Mobile, της νεοσύστατης συνδεδεμένης εταιρείας η οποία και θα πραγματοποιήσει την επέκταση στις τηλεπικοινωνίες, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με κάθε έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους (Cosmote, Vodafone, Wind) χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να διαμορφωθεί κάποια συμφέρουσα εμπορική συμφωνία.

Κατόπιν αυτού η Volton ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία φαίνεται να αποφέρει καρπούς και η εταιρεία να ετοιμάζεται να συνεργαστεί με έναν από τους εγχώριους παρόχους που έχουν και στο παρελθόν προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες σε εταιρείες που θέλησαν να δραστηριοποιηθούν ως εικονικοί πάροχοι στην ελληνική αγορά.

Πάροχος κινητής τηλεφωνίας: Έτσι δουλεύουν οι εικονικοί πάροχοι

Σημειωτέον ότι ένας εικονικός πάροχος δεν διαθέτει δικές του υποδομές αλλά «νοικιάζει» το ραδιοδίκτυο από τους παρόχους κινητής. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές χονδρικής που λαμβάνει οφείλουν να είναι τέτοιες που να επιτρέπουν την δραστηριοποίησή του στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι εταιρείες MVNO στοχεύουν σε συγκεκριμένο κοινό και αγορές προσφέροντας συνδυαστικά πακέτα και προσφορές.

Παρότι στη χώρα μας εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί κάποιος εικονικός πάροχος, το μοντέλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.000 MVNO παρόχους παγκοσμίως. Στην περίπτωση της Ευρώπης, αντίστοιχα παραδείγματα συναντά κανείς σε Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, και Γαλλία.

Η κατάσταση δείχνει να αλλάζει και στη χώρα μας, με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) να φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για την δραστηριοποίηση εικονικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operatos-MVNO – MVNOs) μετά και την ενεργοποίηση του 5G.

Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, «η έλευση του 5G διευρύνει τις ευκαιρίες στον κλάδο και κάθε εταιρεία με περισσότερους από 100.000 πελάτες στην Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει MVNO».

Αρχίζει το δίδυμο Wind – Nova

Γρηγορότερα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν προχωρά η διαδικασία της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της εξαγοράς της Wind από τη United Group, εταιρεία που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners LLP και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Nova Telecommunication (προηγουμένως Forthnet).

Όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (16 Νοεμβρίου), η 21η Δεκεμβρίου 2021 ορίζεται ως η προσωρινή προθεσμία για την απόφασή της. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μεσολαβήσει κάτι που θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, την προαναφερόμενη ημερομηνία θα δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξαγορά συνολικής αξίας, βάσει πληροφοριών, 950 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα εκκινήσει διαδικασία για τη συγχώνευση της Wind με τη Nova.

Αν η Επιτροπή δεν αποφασίσει στις 21 του επομένου μήνα, πιθανότατα θα έχει μεσολαβήσει παρέμβαση κάποιου φορέα με έννομο συμφέρον και η διαδικασία περνά σε νέα φάση, όπου το θέμα επανεξετάζεται.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί, πάντως, είναι ότι το πράσινο φως για την εξαγορά θα δοθεί.

Έρχονται αλλαγές

Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς σημειώνουν ότι η συγχώνευση των Nova – Wind είναι ικανή να φέρει ανατροπές στα μερίδια της αγοράς, σε μια περίοδο που υπάρχουν προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας και συνακόλουθα αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών και ειδικά των συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης στο Internet. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, θεωρείται το όλο εγχείρημα να συνοδευτεί με τις αναγκαίες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Οι πελάτες της νέας εταιρείας

Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η Wind και 654 χιλ. έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova), αριθμός που την καθιστά δεύτερη σε συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, μετά τον ΟΤΕ.

Με βάση τα συνολικά έσοδα το νέο σχήμα θα είναι στην τρίτη θέση, όπως είναι σήμερα η Wind. Η Nova για την παροχή υπηρεσιών σταθερής στηρίζεται αποκλειστικά στο δίκτυο των υπόλοιπων παρόχων κυρίως του ΟΤΕ, ενώ η Wind έχει ανακοινώσει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA).

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις