Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Εντοπίστηκαν καρδιολογικά προβλήματα σε παιδιά, μήνες μετά τον εμβολιασμό για τον Covid


 Καρδιακά προβλήματα εντοπίστηκαν μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, σύμφωνα με μια μελέτη.

Ερευνητές στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σιάτλ (Seattle Children’s Hospital) εξέτασαν περιπτώσεις ασθενών κάτω των 18 ετών που πήγαν στο νοσοκομείο με πόνο στο στήθος και αυξημένα επίπεδα τροπονίνης ορού, δύο βασικούς δείκτες καρδιακής φλεγμονής, μέσα σε μια εβδομάδα από τη λήψη δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τον Covid.

Ενώ 35 ασθενείς πληρούσαν τα κριτήρια νοσηλείας, 19 αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της περίθαλψης σε άλλη κατάσταση μετά την αρχική επίσκεψη.

Η καρδιακή απεικόνιση των υπόλοιπων 16 ασθενών, που διενεργήθηκε τρεις έως οκτώ μήνες μετά την πρώτη τους εξέταση, έδειξε ότι 11 είχαν επίμονη όψιμη ενίσχυση του γαδολινίου, μια καρδιακή ανωμαλία, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι μήνες νωρίτερα.

Καρδιολογικά προβλήματα

Η επακόλουθη απεικόνιση αποκάλυψε επίσης μη φυσιολογική συνολική διαμήκη καταπόνηση, ένα μέτρο της καρδιακής λειτουργίας, στα τρία τέταρτα των ασθενών, με μικρή αλλαγή από τις αρχικές εξετάσεις, καθώς και «σημαντικά βελτιωμένα» μέτρα άντλησης αίματος και χωρίς ανιχνευμένα προβλήματα περιφερειακής κίνησης του τοιχώματος , μια άλλη ανωμαλία, όπως γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.

Οι ερευνητές είπαν ότι ενώ τα συμπτώματα «ήταν παροδικά και οι περισσότεροι ασθενείς φαινόταν να ανταποκρίνονται στη θεραπεία», η μελέτη έδειξε «εμμονή μη φυσιολογικών ευρημάτων», σημειώνοντας ότι η όψιμη ενίσχυση του γαδολίνιου είναι γνωστή ως δείκτης καρδιακής βλάβης και σχετίζεται με χειρότερη πρόγνωση στους ασθενείς. με τυπική μυοκαρδίτιδα.

Τα ευρήματα «εγείρουν ανησυχίες για πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις» έγραψαν, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν να επαναλάβουν την απεικόνιση ένα χρόνο μετά το εμβόλιο για να αξιολογήσουν εάν υπάρχουν ακόμα προβλήματα.

Με μία ουλή στην καρδιά

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν μετά από αξιολόγηση από ομοτίμους στο The Journal of Pediatrics. Η Pfizer και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό της μελέτης.

Ο Δρ Άνις Κόκα, ένας καρδιολόγος που δεν συμμετείχε στη μελέτη, είπε ότι η έρευνα υποδηλώνει ότι το 60% έως 70% των εφήβων που παρουσιάζουν μυοκαρδίτιδα από εμβόλιο μπορεί να μείνουν με μια ουλή στην καρδιά τους.

«Σίγουρα, τα παιδιά που είχαν αρκετά έντονους πόνους στο στήθος για να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, πρέπει τουλάχιστον να βεβαιωθούν ότι θα υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία παρακολούθησης», είπε στους The Epoch Times, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα «θα πρέπει να έχουν σημασία στη συζήτηση γύρω από τα εμβόλια, ειδικά για τους άνδρες έφηβους υψηλού κινδύνου… και σίγουρα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς».

Τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τον Covid, και τα δύο βασισμένα στην τεχνολογία mRNA, έχουν συνδεθεί με διάφορες μορφές καρδιακής φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, σύμφωνα με δεδομένα από πολλές χώρες. Οι παθήσεις έχουν παρατηρηθεί σε πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά στους νέους, ιδιαίτερα στους νεαρούς άνδρες, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στα CDC. Η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο είναι οι άντρες 16 και 17 ετών.

Τα συμπτώματα

Η καρδιακή φλεγμονή συχνά εμφανίζεται στους ανθρώπους με δύσπνοια, με πόνο στο στήθος και άλλα συμπτώματα.

Πολλοί ασθενείς εισάγονται στο νοσοκομείο και έχει αναφερθεί μικρός αριθμός θανάτων. Μια έρευνα που διεξήχθη σε μερικούς από τους νέους των οποίων οι παθήσεις αναφέρθηκαν στα CDC τουλάχιστον 90 ημέρες αφότου παρουσίασαν για πρώτη φορά συμπτώματα, διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί εξακολουθούσαν να υποφέρουν από τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, όπως πόνο στο στήθος.

Περίπου 4 στους 10 ασθενείς εξακολουθούσαν να υπόκεινται σε περιορισμούς άσκησης μήνες μετά την εμφάνιση της φλεγμονής, σύμφωνα με μια παράλληλη έρευνα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις