Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ο Κ.Μητσοτάκης για πρώτη φορά «έδωσε σήμα» για πρόωρες εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε έτοιμοι»


 Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης - 22 Μαΐου η πιθανή ημερομηνία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά δεν υποστήριξε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, καθώς μιλώντας χθες

στο υπουργικό συμβούλιο είπε μια ατάκα η οποία «φούντωσε» εκ νέου τα σενάρια.

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης είπε «ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει», δηλαδή ότι μικραίνει ο χρόνος μέχρι τις εκλογές, δίνοντας σήμα στους υποψιασμένους εδώ και καιρό υπουργούς για διενέργεια εκλογών πριν από τη λήξη της τετραετίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ημερομηνία που είναι η πιο πιθανή είναι η 22α Μαΐου, καθώς μέχρι τότε θα έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα στήριξης των πολιτών, που προανήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης και θα έχει γίνει ήδη γνωστή, από την 1η Μαΐου, και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Να θυμίσουμε ότι ήδη στο pronews.gr σας αναφέραμε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα εντός ΝΔ, με αρκετούς υποψήφιους βουλευτές να ετοιμάζονται για εκλογές.

«Έτοιμοι» δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε ότι η χώρα με ευθύνη Μητσοτάκη έχει μείνει απολύτως ανοχύρωτη μπροστά στην επικείμενη κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, γεγονός που μπορεί να επιφέρει, όπως είπε, σοβαρότατες συνέπειες στη κοινωνική συνοχή αλλά και στη λειτουργία της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι με αυτά τα δεδομένα το ενδεχόμενο εκλογών είναι εξαιρετικά πιθανό και ζήτησε την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος.

«Η ευθύνη Μητσοτάκη είναι δραματική. Αποδόμησε την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και έφερε την τρομακτική ακρίβεια πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Δούλεψε για τα funds και τα καρτέλ της ενέργειας και όχι για τους καταναλωτές. Φοβάμαι ότι υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας αλλά και για επιστροφή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται ο κος Μητσοτάκης να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα και ακόμη πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά τη κοινωνία και την οικονομία από μια κρίση που κυβέρνηση της δεξιάς μας κληρονομεί» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις