Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

OYKPANIA: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός – Όλα τα βλέμματα στον TPITO γύρο των διαπραγματεύσεων

 


Οι ελπίδες για μία καταρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός όλο και λιγοστεύουν, καθώς η ρωσική πλευρά δείχνει αμετακίνητη στις θέσεις της ενώ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν δείχνει ότι θέλει να βάλει «φρένο» στις πολεμικές επιχειρήσεις

Διέξοδος από τη φρίκη του πολέμου που έχει στοιχίσει σε χιλιάδες στρατιώτες και αμάχους αναζητείται τις επόμενες ώρες καθώς όπως έγινε γνωστό έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο – εκτός απροόπτου – ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι ελπίδες για μία καταρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός όλο και λιγοστεύουν, καθώς η ρωσική πλευρά δείχνει αμετακίνητη στις θέσεις της ενώ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν δείχνει ότι θέλει να βάλει «φρένο» στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Αν όλα πάνε και καλά και δεν υπάρχει νέα αναβολή για τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων, οι δύο αντιπροσωπείες θα καθίσουν και πάλι στο ίδιο τραπέζι τη Δευτέρα.

Κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη από τις 10:00 έως τις 21:00. Το ίδιο ωστόσο είχε αποφασιστεί και χθες και εν μέσω αλληλοκατηγοριών η εκεχειρία τινάχθηκε στον αέρα.

Η Ρωσία πάντως συνεχίζει απτόητη τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Πριν λίγη ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε και κατέστρεψε την αεροπορική, στρατιωτική βάση Σταροκοστιαντίνιβ στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας όπλα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξακολουθούν να πλήττουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το πρωί της 6ης Μαρτίου εξαπολύθηκαν πλήγματα με υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς όπλα. Η ουκρανική αεροπορική βάση κοντά στο Σταροκοστιαντίνιβ τέθηκε εκτός λειτουργίας», πρόσθεσε.

Ο Κονασένκοφ σημείωσε ότι ένα ουκρανικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300 καταστράφηκε από ρωσικές ρουκέτες, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει καταρρίψει 10 ουκρανικά αεροσκάφη και ελικόπτερα τις προηγούμενες 24 ώρες. . 

Πάνω από 11.000 νεκροί ρώσοι στρατιωτικές λέει η Ουκρανία

Στο μεταξύ το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 11.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη χώρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Χθες Σάββατο η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

Ωστόσο το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού δεν έχει ανακοινώσει τα θύματα από την ουκρανική πλευρά. 

Δραματική προειδοποίηση Ζελένσκι

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν προς τον τρίτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ουκρανικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και προχωρούν προς ένα τρίτο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε συνομιλία με Αμερικανούς γερουσιαστές νωρίτερα χθες, ο Ζελένσκι είπε ότι ο τρίτος σταθμός που απειλείται αυτή τη στιγμή είναι ο πυρηνικός σταθμός Yuzhnoukrainsk, που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βόρεια του Mykolaiv, μιας από τις πολλές πόλεις που οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν περικυκλωμένες.

Η Ρωσία ελέγχει επί του παρόντος τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia στη νότια πόλη Enerhodar, τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, και το Τσερνόμπιλ, το οποίο δεν είναι ενεργό, αλλά εξακολουθεί να είναι στελεχωμένο και να συντηρείται.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις