Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Επίσημο αίτημα της Pfizer στον FDA για τέταρτη δόση! – Θα έρθει και νέο εμβόλιο από Σεπτέμβρη

 


Η Pfizer και η BioNTech έκαναν επίσημο αίτημα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με το «Assosiated Press» η εταιρεία ζητά να χορηγηθεί μια ακόμη αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους ηλικιωμένους (αρχικά), λέγοντας ότι τα στοιχεία από το Ισραήλ υποδηλώνουν ότι οι ηλικιωμένοι θα ωφεληθούν.

Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ προτρέπουν δύο δόσεις του εμβολίου, οι οποίες ακολουθούνται από μια αναμνηστική δόση για όλους ηλικίας 12 ετών και άνω. Η Pfizer να προσθέσει μια τέταρτη λήψη μόνο για τον πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (FDA) θα εξετάσουν εάν θα εγκρίνουν το αίτημα. Αν ναι, τότε το ερώτημα είναι πότε θα πρέπει οι πολίτες να σηκώσουν εκ νέου τα μανίκια τους.


Να θυμίσουμε ότι ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά είχε πει στην αρχή της εβδομάδας ότι θα χρειαστεί και τέταρτη δόση, διότι η τρίτη δόση δεν προσφέρει προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπερτ Μπουρλά.

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι η Pfizer ετοιμάζει ένα νέο εμβόλιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο κοντά στον Σεπτέμβριο, με το οποίο θα κληθούν να εμβολιαστούν εκ νέου όλοι οι πολίτες, καθώς υποτίθεται ότι θα πιάνει όλες τις μεταλλάξεις. 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις