Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

TO KIEBO ανακοινώνει ότι αρχίζει αντάρτικο σε εδάφη που βρίσκονται σε ρωσική διοίκηση: «Οι ΗΠΑ μας έδωσαν χιλιάδες Javelin»

 


Το Κίεβο παρά τα όσα τα δυτικοτραφή ΜΜΕ αναφέρουν φαίνεται να έχει αναγνωρίσει την οριστική απώλεια των ανατολικών εδαφών και ειδικότερα το Ντονμπάς αλλά με την αμερικανική στήριξη ξεκίνησε πλέον να μιλά για αντάρτικο που ξεκινά μετά το “οκ” των ΗΠΑ για παραχώρηση χιλιάδων νέων αντιαρματικών πυραύλων.

Το Λουγκάνσκ και σαν ένα επιπλέον μέτρο εξασφάλισης σήμερα έκανε λόγο για δημοψήφισμα ένωσης με την Ρωσία κάτι που αναμένεται να δηλώσει και το Ντονιέτσκ.

Η στρατιωτική ουκρανική θέση στα ανατολικά είναι πλέον δύσκολη καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πλέον να περικυκλωθούν σχεδόν 70.000 επαγγελματίες στρατιώτες που βρίσκονται μετωπικά στο Ντονμπάς και δεν τολμούν πλέον να απαγγιστρωθούν.

Η Ρωσία προσπαθεί να διασπάσει σε δύο τμήματα την Ουκρανία για να δημιουργήσει μια ελεγχόμενη από τη Μόσχα περιοχή, μετά από την αποτυχία της να κατακτήσει ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να δημιουργήσει [καθεστώς] Βόρειας και Νότιας Κορέας» στην Ουκρανία, είπε ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει σύντομα ανταρτοπόλεμο στα εδάφη που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δεν είναι ίσως τυχαία ότι η ροή πολεμικού υλικού προς την Ουκρανία συνεχίζεται αδιάλειπτα, με τελευταία εξέλιξη την απόφαση για παραχώρηση ακόμα 2.000 Javelin που θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη παραδοθέντες 2.600 (όλοι από τα αμερικανικά αποθέματα).

Γι αυτό η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ» στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να διεξαγάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πασετσνίκ.

«Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας», δήλωσε ο Πασετσνίκ, σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης. «Οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις