Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

TOYPKIA: Σε «αυξημένη» ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό εξαιτίας των ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα

 


Η Τουρκία αύξησε την ετοιμότητα του Πολεμικού της Ναυτικού εξαιτίας της απειλής των ναρκών στην Μαύρη Θάλασσα, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform επικαλούμενο δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Τα πλοία μας, ναρκαλιευτικά και αεροσκάφη περιπολίας του πολεμικού ναυτικού βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα. Κάθε μήνυμα που λαμβάνεται αξιολογείται και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες. Οι νάρκες που εντοπίζονται καταστρέφονται αμέσως με ασφάλεια» δήλωσε ο τούρκος υπουργός.

«Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, σχετικά με την χώρα προέλευσης των ναρκών αυτών, ο Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

«Εάν θα ήταν νάρκες που έβαλε η Ουκρανία ή άλλες νάρκες, δεν θα ήταν σωστό να ειπωθεί οτιδήποτε, χωρίς να είμαστε βέβαιοι γι αυτό. Η δουλειά μας συνεχίζεται» δήλωσε ο Ακάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα πλοία στην Τουρκία έχουν ειδοποιηθεί για τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας στη Ρωσία (FSB) ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πολλές εκατοντάδες νάρκες έχουν παρασυρθεί στη Μαύρη Θάλασσα μετά την αποκοπή από καλώδια κοντά σε λιμάνια της Ουκρανίας, ισχυρισμό που απέρριψε η Ουκρανία, η οποία είπε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση και μια προσπάθεια να κλείσουν τμήματα της θάλασσας.

Στις 26 Μαρτίου, Τούρκοι ψαράδες εντόπισαν νάρκη ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας. Λίγες ημέρες αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερη νάρκη στα ύδατα της γείτονος χώρας. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις και αναπτύχθηκαν Τούρκοι βατραχάνθρωποι προκειμένου να εξουδετερώσουν τη θαλάσσια νάρκη.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις