Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Πάτρα: Τα μυστικά του τριώροφου της οδού Μπιζανίου – Οι χρυσές λίρες και τα μικρόφωνα αξίας 3.500 ευρώ


 Μικρόφωνα αξίας 3.500 ευρώ, χρυσές λίρες, ένα διαμέρισμα-στούντιο μουσικής και ένα πληρεξούσιο συνθέτουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το παζλ της οικονομικής «αιμορραγίας» της Ευγενίας Κούτρα, ιδιοκτήτριας του τριώροφου της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, και σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Στη μηνυτήρια αναφορά που συνέταξε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί ένα από τα ξαδέλφια της θανούσης φιλολόγου, ζητείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών να ερευνήσει μια σειρά από παρατυπίες και κενά που φαίνεται ότι διαπίστωσε κατά τη μίσθωση του ισόγειου διαμερίσματος και τη χρήση των υπόλοιπων ορόφων.

Παράλληλα, η Εισαγγελία θα ερευνήσει αν κάποιος «έβαλε χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς της 69χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ωστόσο οι αιχμές για το ζεύγος και ειδικά για τον Μάνο Δασκαλάκη είναι σαφείς.

Ζητείται η άρση των τραπεζικών λογαριασμών οποιουδήποτε έμενε στο ακίνητο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχουν περίεργες μεταφορές χρημάτων ή αναλήψεις. Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα ενοίκια, τα οποία παραμένει άγνωστο αν καταβάλλονταν και με ποιον τρόπο.

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι η Ευγενία Κούτρα είχε παραχωρήσει δωρεάν το ισόγειο διαμέρισμα, καθώς συμπαθούσε τον Μάνο και τη μεγαλύτερη κόρη του, Τζωρτζίνα. Όπως φαίνεται, ιδιοκτήτρια και ενοικιαστές συμφώνησαν κάποια στιγμή στην καταβολή ενοικίου ύψους περίπου 150 ευρώ. Ωστόσο, το ζεύγος δεν έχει παρουσιάσει κάποιο μισθωτήριο συμβόλαιο έως σήμερα.

Πάτρα- σπίτι- Πισπιρίγκου

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, ισχυρίστηκε ότι, μετά τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα, τον Σεπτέμβριο του 2020, το ζευγάρι είχε συγκεντρώσει τα χρήματα των ενοικίων για να τα καταβάλει στους κληρονόμους της 69χρονης, όταν αυτοί εμφανιστούν. Απαντήσεις στο ερώτημα αναζητούν και τα υπόλοιπα ξαδέλφια της θανούσης, τα οποία εκπροσωπεί ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Λέων.

«Η εντολή που έχω από τα ξαδέλφια της Ευγενίας Κούτρα είναι να λάβουμε το κληρονομητήριο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες, δηλαδή στο άνοιγμα των λογαριασμών, να ελέγξουμε τις κινήσεις και να κάνουμε αποδοχή της κληρονομιάς», δηλώνει στην «R» ο κ. Λέων.

 Χρέος 30.000 ευρώ

Ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα προκαλεί το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο που είχε στην κατοχή του ο Μ. Δασκαλάκης από την 69χρονη σπιτονοικοκυρά του. Λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε και το οποίο την είχε καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο, φαίνεται να είχε παραχωρήσει το δικαίωμα στον Δασκαλάκη να λαμβάνει τη σύνταξή της, ώστε να χειρίζεται τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Ωστόσο, οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος, ο ανεξόφλητος ΕΝΦΙΑ και οι συνολικές οφειλές, που φτάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 30.000 ευρώ, αποδεικνύουν ότι οι εκκρεμότητες δεν τακτοποιήθηκαν και σήμερα βαραίνουν το ακίνητο. Πηγές από το περιβάλλον των συγγενών της αναφέρουν ότι πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν τα τελευταία περίπου επτά χρόνια.

Μάνος Δασκαλάκης

Οι δικηγόροι των συγγενών ζητούν να λάβουν στα χέρια τους το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο για να το μελετήσουν. Ερωτήματα υπάρχουν και για τον πρώτο όροφο του κτιρίου, ο οποίος δεν είχε ενοικιαστεί.

Ωστόσο, ο 30χρονος φαίνεται να τον μετέτρεψε σε στούντιο και να περνούσε εκεί πολλές ώρες παίζοντας μουσική. Του είχε παραχωρήσει την άδεια η κατάκοιτη Ευγενία Κούτρα; Ο δικηγόρος Ανδρ. Θεοδωρόπουλος αφήνει αιχμές για το μικρόφωνο με το οποίο τραγουδούσε ο Δασκαλάκης σε διάφορα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και το οποίο, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, κοστίζει 3.500 ευρώ, ρωτώντας πού βρήκε το υπέρογκο ποσό για να το αγοράσει.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Πάτρα- Μπιζανίου- σπίτι- Πισπιρίγκου

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις