Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Αποφασισμένος να εξοντώσει οικονομικά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Θ. Πλεύρης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι Eξω απο το υπ. υγειας εδώ και 25 ημέρες (!) πραγματοποιούν απεργία πείνας.

 


Αποφασισμένος να εξοντώσει οικονομικά και κατ’ επέκταση βιολογικά τους περίπου 3.500 ανεμβολίαστους υγειονομικούς συνεχίζει να παρουσιάζεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τουλάχιστον 4 από αυτούς (ήταν 6 αρχικά) εδώ και περίπου 25 ημέρες (!) πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Ο κ. Πλεύρης, παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει αποδειχθεί ότι από τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού μπορούν να κολλήσουν, να νοσήσουν αλλά και να τις μεταδώσουν τόσο όσοι και όσες έχουν κάνει εμβόλια, όσο και όσοι και όσες δεν έχουν πραγματοποιήσει, τόνισε ότι «όποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων. Επί της ουσίας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρει ένα νομότυπο τρόπο για να τους απολύσει οριστικά από τις αρχές του 2023. «Στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολιάστοι», τόνισε. Υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

Όσον αφορά στη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι από την «1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, κάτι που σημαίνει ότι, οι ανεμβολιάστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα»«Γυρίζει στο 100% η πληρότητα», ανέφερε επισημαίνοντας ότι «παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία μέχρι τις 31 Μαΐου».

«Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό» ανέφερε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται». Παρ’ όλα αυτά, η εμμονή του με την οικονομική εξόντωση των ανεμβολίαστων υγειονομικών παραμένει στο πλαίσιο της τήρησης ενός καθαρά εκδικητικού πλάνου, το οποίο προφανώς εξαρχής έχει λάβει το «οκ» από το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

4η δόση

Όσον αφορά στη χορήγηση και 4ης δόσης στον γενικό πληθυσμό (μια άποψη την οποία στηρίζουν οι «τηλε – ειδικοί» της κυβέρνησης, με έναν όμως ήδη μεγάλο αριθμό γιατρών οι οποίοι εξαρχής τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού, να εκφράζουν τις διαφωνίες τους στην εξέλιξη αυτή) ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις οριστικές αποφάσεις που θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου και οι επικεφαλής των αμερικάνικων CDC μέσα στον Απρίλιο.

«Παράθυρο» για προεκλογική διαγραφή των προστίμων στους άνω των 60

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διαγραφής των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, ο υπουργός Υγείας το άφησε ανοικτό. «Υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», δήλωσε ενισχύοντας τα σενάρια περί πιθανών πρόωρων εθνικών εκλογών, τα οποία λίγο πριν είχε αποκλείσει…

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών αναστέλλεται από σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις