Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Θ.Πλεύρης σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Έχετε «προσωπική άποψη» γι’ αυτό θα εξετάσουμε εάν θα απολυθείτε - «MEXPI NA τελειώσει η πανδημία δεν επιστρέψετε στο ΕΣΥ» είπε ο Θ.Πλεύρης

 


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου επτά μήνες και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γυρίσουν στο ΕΣΥ μέχρι να τελειώσει η πανδημία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν! 

«Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σε αναστολή», είπε αρχικά ο Θ.Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Η θέση του υπουργείου είναι ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα μείνουν εκτός ΕΣΥ. Εγώ είχα πει ότι πρέπει να απολυθούν, η θέση μου είναι ότι για τουλάχιστον όσο είναι πανδημία δεν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ». 

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι «άνθρωποι που αρνούνται την επιστήμη και αρνούνται να υπηρετήσουν τους κανόνες» και γι’ αυτό το λόγο είπε ότι μόλις τελειώσει η πανδημία η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν θα είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, δηλαδή εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

«Όταν τελειώσει η πανδημία τότε θα εξετάσουμε εάν θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός ή εάν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που έχουν μπει στο ΕΣΥ για να καλύψουν τα κενά και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος θέλει να παραμείνουν αυτοί στο ΕΣΥ και όχι να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι γιατί όπως είπε «από προσωπική τους άποψη και δική τους επιλογή βρίσκονται σε αναστολή εργασίας». 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις