Σάββατο 9 Απριλίου 2022

O εμπειροπόλεμος Ρώσος στρατηγός Alexander Dvornikov αναλαμβάνει την διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην OYKPANIA


 Ο Alexander Dornikov γνωστός από την επιτυχημένη θητεία του στην Συρία, όπου πέτυχε όλους τους αντικειμενικούς σκοπούς της ρωσικής ηγεσίας με αποκορύφωμα την απελευθέρωση του Χαλεπίου από τους ισλαμιστές, θα είναι ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Ουκρανία.

Έχοντας κατανοήσει η Μόσχα ότι οι παλιές ρωσικές «ασθένειες» της έλλειψης συντονισμούς εμφανίστηκαν και τώρα όπως ακριβώς υπήρχαν και στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία ριζική και δοκιμασμένη στην πράξη λύση.

Δυτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει αναδιοργανώσει τη διοίκηση των επιχειρήσεών της στην Ουκρανία, με τον νέο στρατηγό να έχει μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Μιλώντας στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας, η πηγή είπε ότι ο διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, στρατηγός Alexander Dvornikov, ηγείται τώρα της εισβολής.

«Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει μεγάλη εμπειρία από τις επιχειρήσεις των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία. Έτσι, θα περιμέναμε ότι η συνολική διοίκηση και ο έλεγχος θα βελτιωθούν», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η νέα τοποθέτηση έγινε σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των διαφόρων μονάδων, που διοικούνταν ξεχωριστά, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής δυσκολευτεί να επιτύχει τους πολεμικούς της στόχους 44 ημέρες μετά την επέμβαση αποτυγχάνοντας να καταλάβει μεγάλες πόλεις πέραν της Χερσώνας και εντός των ημερών της Μαριούπολης μόλις εξουδετερωθεί το Τάγμα Αζόφ στο Αzovstal.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν την αντίσταση από μικρότερες  αριθμητικά ουκρανικές μονάδες που δρουν πιο έξυπνα και αιφνιδιαστικά – παρά το γεγονός ότι η Ρωσία θεωρείται ότι διαθέτει μια «σημαντική» δύναμη από λίγο λιγότερες από 100 επιχειρησιακές τακτικές ομάδες ταγμάτων,

Οι πολιτικές επιδιώξεις υπερισχύουν των στρατιωτικών προτεραιοτήτων

«Εάν η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αλλάξει την τακτική της, είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς θα πετύχει ακόμη και αυτούς τους περιορισμένους στόχους», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι πολιτικές επιδιώξεις μπορεί να υπερισχύσουν των στρατιωτικών προτεραιοτήτων, με τη Ρωσία να πιέζει προς τα εμπρός για να έχει κάποιου είδους επιτυχία ενόψει της 9ης Μαΐου, όταν η χώρα σηματοδοτεί τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις