Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Oυκρανία: Δικαίωμά μας να χτυπήσουμε στόχους και στη Pωσία – Aπειλεί και πάλι την Δύση η Zαχάροβα

 


Η Ουκρανία επίσημα – δια του συμβούλου του Προέδρου Ζελένσκι και επικεφαλής των διαπραγματευτών της στις συνομιλίες με τη Ρωσία, Μιχαήλο Ποντόλιακ – άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίθεσης σε ρωσικούς στόχους, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες.

Χρησιμοποιώντας μια δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο Ποντόλιακ ανέφερε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Η Ουκρανία μπορεί να αποφασίσει εάν θα χτυπήσει ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Η Ρωσία έχει επιτεθεί στην Ουκρανία και σκοτώνει αμάχους. Η Ουκρανία θα αμυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στις αποθήκες και τις βάσεις των δολοφόνων στη Ρωσία. Ο κόσμος αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα».

Η δήλωση Ποντόλιακ έρχεται ως απάντηση στα όσα είχε πει μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Συγκεκριμένα, λέγοντας ότι η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, η Ζαχάροβα κάλεσε την Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη της την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι πλήγματα επί ρωσικού εδάφους θα οδηγήσουν σε αντίποινα από την Μόσχα.

Η Ρωσία ανέφερε χθες μια σειρά εκρήξεων στα νότια της χώρας και μια φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, επιθέσεις που ο Μιχαήλο Ποντόλιακ χαρακτήρισε ως ανταπόδοση και «κάρμα» για την εισβολή της Μόσχας.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις