Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

OI AETOI ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ..


 Σήμερα, ίσως λόγω της ημέρας, ενθυμηθην ένα τραγικό περιστατικό, μέσα από την αγαπημένη μου Ελληνορωμαϊκή ιστορία. Βρισκόμαστε στο 55 π.Χ. και... κουμάντο στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κάνουν τρεις άνδρες, ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Πομπήιος και ο Κράσσος. Είναι η περίφημη πρώτη τριανδρία. Ο Κράσσος ήλεγχε το ανατολικό κομμάτι της Αυτοκρατορίας και στην πρώτη του εκστρατεία εναντίον των Πάρθων τα βρήκε... μπαστούνια, όπως βρήκε δυστυχώς και τραγικό θάνατο! Οι Πάρθοι ήταν η... μετεξέλιξη των Περσών, φυλή Ιρανικής καταγωγής αλλά πιο σκληροί και πιο βάρβαροι από τους Πέρσες. Πολεμούσαν συνήθως, ως ιππείς επάνω σε άλογα, εξακοντιζοντας τα βέλη τους και γίνονταν... καπνός, τουτέστιν ασκούσαν έναν πόλεμο φθοράς. Ο Κράσσος είχε πάρει μαζί του δέκα Ρωμαϊκές λεγεώνες, όντας όμως αρκετά απρόσεκτος, αφού κάνοντας συνέχεια με τον στρατό του γυμνάσια στον ποταμό Ευφράτη δεν πρόσεξε, ότι οι Πάρθοι τους πλησίαζαν αθορυβως και αίφνης τους την... έπεσαν λίγο έξω από τις Κάρρες! 

Η μάχη κράτησε τρεις ημέρες και περιγράφεται παραστατικοτατα από τον Πλούταρχο. Οι Ρωμαίοι έχουν περικυκλωθεί μέσα στην έρημο, εξασθενημένοι, χωρίς νερό, υπό τον καυτό ήλιο και σκοτώνονται συνεχώς από τα βέλη των Πάρθων. Οι τελευταίοι έχουν σκοτώσει τον υιό του Κράσσου Πόπλιο, τον έχουν αποκεφαλισει κι έχουν στερεώσει το κεφάλι του επάνω σε ένα ακόντιο περιφέροντας το γύρω γύρω, ούτως ώστε να γίνεται ορατό από τους Ρωμαίους και φυσικά από τον πατέρα του! Ο Κράσσος βγάζοντας αφρούς δίνει εντολή για αντεπίθεση, παρόλα αυτά οι Ρωμαίοι συντριβονται ολοκληρωτικά από τον αιφνιδιασμό του εχθρού και πέφτουν μέχρις ενός! Οι Πάρθοι αποκεφαλίζουν και τον Κράσσο, του οποίου το κεφάλι παρουσιάζουν σε θεατρική παράσταση στην πρωτεύουσα τους Κτησιφώντα! Η παράσταση είναι οι Βάκχες του Ευριπίδη και στην σκηνή με τις Μαινάδες, οι οποίες σκοτώνουν τον Ορφέα παρουσιάζουν ως κεφάλι, το κεφάλι του Κράσσου! 

Συνεπώς, δεν καθίσταται φρόνιμο το να υποτιμώνται τοιαυτες βαρβαροφυλες! Επειδή η Ιστορία κάνει κύκλους, ελπίζω ο Πρόεδρος Πούτιν να έχει την εν λόγω μάχη...υπό την υποψία του (όπως έλεγε κι ο Ζήκος εις την ταινία "Μπακαλόγατος") και να προσέξει τα μαλα τον πόλεμο φθοράς των βαρβάρων! (Ουκρανών και ΝΑΤΟϊκών). Σχετικά μάλιστα με τους Γερμανοφωνους Ουκρανούς, η Ιστορία ΔΕΝ έχει εμφανίσει στο προσκήνιο της φυλές μεγαλύτερης βαρβαρότητας από τις Γερμανικές, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω ήταν αυτές, που κατέλυσαν την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία! Η ιστορία μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι Πάρθοι μετά την νίκη τους, επί των Ρωμαϊκών λεγεώνων, παίρνουν ως λάφυρο τους δέκα Ρωμαϊκούς αετους, ο οποίος αετός ήταν ως γνωστό το έμβλημα κάθε Ρωμαϊκής λεγεώνας. Το να χάσουν αετό ήταν η πλέον ατιμωτικη πράξη για τους Ρωμαίους! Ήταν αδιανόητο! Για να πάρετε μιαν εικόνα του μεγέθους της ταπείνωσης και του ευτελισμου που ένιωθαν, σκεφτείτε το να καταστρέφει σε εμάς τους Έλληνες ο εχθρός την Ελληνική σημαία και πολλαπλασιαστε την σκηνή αυτή, επί εκατό φορές! 

Μεταγενέστερα, αρκετοί Αυτοκράτορες προσπάθησαν να πάρουν πίσω τους Ρωμαϊκούς αετους. Μέχρι και ο... τιτάνας και ΠΑΝΕΛΛΗΝΑΣ Μάρκος Αυρήλιος το επεχείρησε. Εις μάτην. Αυτός, ο οποίος το κατόρθωσε... 700 χρόνια μετά ήταν ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Ηράκλειος. Εξολόθρευσε τους Πάρθους, κατέλαβε την πρωτεύουσα τους Κτησιφώντα και τοιουτοτρόπως πήραμε πίσω τους αετους μας, οι οποίοι εστάλησαν στην Κωνσταντινούπολη, που είναι τώρα η Νέα Ρώμη και πρωτεύουσα πλέον της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αφού η Δυτική κατελυθη από τους Γερμαναράδες, όπως αναφέραμε πριν... 

Σου εύχομαι τουτη την Ανάσταση να ψάξεις να βρεις μέσα σου τους απωλεσθεντες αετους σου! Αυτούς, που έχασες στην μάχη με τα πάθη σου, στις συγκρούσεις με τα τέρατα της ψυχής σου! Είθε να τους βρεις και να ξαναπετάξεις ψηλά! Κοντά στο Αναστάσιμο φως! Είθε να γίνεις υψιπετης! 

Τα σέβη μου.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις