Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Pωσικό ΥΠΑΜ: «Καταστρέψαμε μεγάλη αποθήκη με οπλικά συστήματα από EE & ΗΠΑ στην Oδησσό»

 


To ρωσικό ΥΠΑM ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στόχος της πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό ήταν μεγάλη αποθήκη οπλισμού στην οποία φυλάσσονταν νεοαφιχθέντα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ.

Τα πλήγματα στην Οδησσό φέρεται ότι έγιναν με πυραύλους cruise Kh-101 ή Kh-555, που εξαπολύθηκαν από αεροσκάφος Tu-95, το οποίο βρισκόταν στην Κασπία Θάλασσα.

Η αποθήκη βρίσκονταν σε αεροπορική βάση στην Οδησσό. Η Οδησσός βρίσκεται κοντά στα μέτωπα του Νικολάεφ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και προφανώς οι Ουκρανοί προσπαθούν να προωθήσουν από εκεί τα δυτικά οπλικά συστήματα που έχουν αφιχθεί από χώρες του ΝΑΤΟ.

Όμως η Οδησσός είναι μία πόλη με μεγάλο ρωσόφωνο πληθυσμό και αυτό σημαίνει πως πολλές και ακριβείς πληροφορίες μπορούν να φτάσουν στην Μόσχα.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν απελευθερωθεί από την Μαριούπολη, προελαύνουν στη νότια Ουκρανία προς την Ζαπορίζια και κατέλαβαν την πόλη Πρίμορσκ όπου και ύψωσαν την ρωσική σημαία.

Tην ρωσική σημαία την ύψωσαν και στην πόλη Dneprorudnoye επίσης στην ίδια περιφέρεια.

Αν συνεχιστή με την ίδια επιτυχία η ρωσική προώθηση τότε σε λίγες ημέρες μπορεί να ενωθούν με τις ρωσικές δυνάμεις του Ιζίουμ κλείνοντας την «λαβίδα» στο Ντόνμπας με το σύνολο των ουκρανικών δυνάμεων εντός της.

Η ρωσική προέλαση στο Ντόνμπας από τα ανατολικά συνεχίζεται κανονικά και γενικώς ο ρωσικός Στρατός δείχνει να «πατάει» καλύτερα από ότι στην αρχή της ρωσικής επέμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέτωπο του Λουγκάνσγκ εμφανίστηκαν σλοβακικά άρματα μάχης Τ-72Μ1 κάτι που δείχνει ότι οι Δυτικοί περνούν πλέον πολύ βαρύ οπλισμό στο ουκρανικό έδαφος.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις