Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Pώσος ΥΠΑΜ: Οι ΗΠΑ θα πολεμήσουν στην Ουκρανία μέχρι τον τελευταίο… OYKPANO


 Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να πολεμήσουν «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» και κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την ειδική επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Sergei Shoigu.

Οπως σημείωσε σε δήλωσή του, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας εφαρμόζουν με συνέπεια το σχέδιο για την απελευθέρωση του Ντονμπάς. Παράλληλα, θα εισαγάγουν νέες μεθόδους πολέμου για την καλύτερη προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες στρατιωτικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας το τελευταίο 24ωρο οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας χτύπησαν 13 προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και τους χώρους συγκέντρωσης στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή Slavyansk, Barvenkovo και Popasnaya.

Εγιναν αεροπορικές επιδρομές κατά 60 στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, ενώ στις περιοχές Chervonnaya Polyana και Balakleya, κατέστρεψαν δύο αποθήκες για την αποθήκευση κεφαλών τακτικών πυραύλων Tochka-U.

Επιθέσεις με πυροβολικό και πυραύλους εξαπολύθηκαν σε 1.260 στρατιωτικούς στόχους. Μεταξύ αυτών είναι 25 θέσεις διοίκησης ουκρανικών μονάδων στις περιοχές Νικολάεφ και Κίροφσκ, δύο αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού στις περιοχές Voskresensk και Nikolaev, καθώς και 1214 θέσεις συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού.

Τέλος, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29 στην περιοχή Malinovka.

Λαβρόφ: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει μόνο συμβατικά όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα σχόλια, σε συνέντευξή του την Τρίτη στην τηλεόραση India Today, είναι από τα πιο κατηγορηματικά από ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο για το θέμα, αν και ο Λαβρόφ δεν είναι άμεσα υπεύθυνος για τη λήψη στρατιωτικών αποφάσεων.

Αξιωματούχοι πληροφοριών της Δύσης έχουν προειδοποιήσει ότι το Κρεμλίνο μπορεί να στραφεί σε τακτικά ή άλλα περιορισμένα πυρηνικά όπλα από το οπλοστάσιό του, εάν η εισβολή του στην Ουκρανία συνεχίσει να δυσκολεύεται.

Στη συνέντευξη, ο Λαβρόφ είπε ότι η στρατιωτική «επιχείρηση» της Ρωσίας έχει εισέλθει σε μια νέα φάση και θα συνεχιστεί. Η Ουκρανία είπε ότι το Κρεμλίνο ξεκίνησε μια νέα επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς μέσα στη νύχτα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις