Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για την καταγγελία κακοποίησης της Τζωρτζίνας – Tι προέκυψε από ΕΔΕ σε βάρος κοινωνικού λειτουργού

 


Νέες αποκαλύψεις “φωτιά” για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ωστόσο, και νέα στοιχεία βλέπουν το “φως” για το άτυχο κοριτσάκι και τον εφιάλτη που βίωνε. Δεν ήταν μόνο οι τελευταίοι μήνες της Τζωρτζίνας μαρτυρικοί. Όπως είναι γνωστό, πριν χάσει τη ζωή του, το κοριτσάκι είχε μείνει τετραπληγικό λόγω της ανεξήγητης ανακοπής που είχε υποστεί. Φαίνεται ότι υπήρχαν, όμως, καταγγελίες ότι το πρώτο παιδί της οικογένειας είχε κακοποιηθεί, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του. 

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έκανε σήμερα αποκαλύψεις για έναν εκ των κοινωνικών λειτουργών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Αρχικά, ο δημοσιογράφος είπε στην εκπομπή LIVE NEWS του mega, ότι οι γονείς της Τζωρτζίνας είχαν πάει το κοριτσάκι στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2014, με αναφορές ότι κάποια στενή συγγενής από την πλευρά του Μάνου -όπως είχε αναφέρει η μητέρα της 33χρονης- πείραξε το παιδί και του έκανε μελανιές. Η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη βρέφος λίγων μηνών. Από το νοσοκομείο δεν υπάρχει ενημέρωση για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση.

Τον Αύγουστο του 2014 έγινε καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού” από μία κυρία, η οποία φέρεται να ήταν “μία δυσαρεστημένη, εξαπατημένη φίλη του Μάνου Δασκαλάκη”, όπως μεταδόθηκε. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο, ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν παντρεμένος με την Ρούλα Πισπιρίγκου και η Τζωρτζίνα ήταν 10 μηνών.

“Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία που προέβη στην καταγγελία στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ δεν είναι φίλη του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά είναι μία στενή συγγενής”, αναφέρθηκε και επισημάνθηκε ότι καταλογίζουν σε αυτή την συγγενή, πως ήταν εκείνη που είχε κάνει τις μελανιές στην Τζωρτζίνα, τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Η κοινωνική λειτουργός πήγε στο σπίτι της οικογένειας τον Οκτώβριο του 2014. Δύο μήνες, δηλαδή, μετά. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ειδικά οι μελανιές, είναι λογικό να μην υπήρχαν τότε.

Στη συνέχεια, έγινε η αποκάλυψη για έναν εκ των κοινωνικών λειτουργών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση. “Προ μερικών μηνών, έχει κατηγορηθεί και έχει σχηματιστεί σε βάρος του ΕΔΕ από τον Δήμο της Πάτρας, με στέρηση μισθού αρκετών μηνών. Κατέθεσαν σε βάρος του 18 μάρτυρες, υπάρχει πόρισμα 29 σελίδων, που περιλαμβάνει 141 έγγραφα και έχει καταδικαστεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, μη τήρηση ωραρίου, μεροληπτική συμπεριφορά καθ’ υφισταμένων, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων καθώς και συνεχή αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά”, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή.

Χθες, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι το κοριτσάκι είχε υποστεί δύο φορές κακοποίηση από “συγγενικό πρόσωπο” και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ενημερώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού.

Οι δύο εισαγωγές στο Καραμανδάνειο, όταν η Τζωρτζίνα ήταν βρέφος

Νωρίτερα σήμερα, ο Alpha μετέδωσε και νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής T-Life, η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί ακόμη δύο φορές στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, πέραν των όσων έχουν ήδη γίνει γνωστές. Ιατρικές πηγές, που επικαλείται η εκπομπή, αναφέρουν ότι η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο, το 2014 και το 2015.

Η πρώτη εισαγωγή έγινε για αναφερόμενες “εκχυμώσεις” κάτι που τελούσε “υπό διερεύνηση”, ενώ στη δεύτερη περίπτωση είχε φτάσει στο νοσοκομείο για “φαρμακευτική δηλητηρίαση”.

Σε σχέση με την αναφορά ιατρικών πηγών της Πάτρας για τη φερόμενη εισαγωγή για δηλητηρίαση, έγινε επισήμανση σε άλλες πληροφορίες, που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, και ήθελαν το παιδάκι να είχε νοσηλευτεί αφότου είχε καταπιεί ένα τασάκι γόπες. Από την οικογένεια, είχαν διαψεύσει αυτή την πληροφορία.

“Αδειάζει” τον Μάνο Δασκαλάκη το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Star και την εκπομπή “Αλήθεια με τη Ζήνα”, περιέγραψε ακριβώς τι είχε συμβεί με την καταγγελία που υπήρξε όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόλις 10 μηνών. «Στις 22/8/14 λάβαμε μία αναφορά από ανώνυμο που μιλούσε για κακοποίηση από την οικογένεια Δασκαλάκη, όπου ειδικότερα η μητέρα εθεάθη να χτυπάει το παιδί. Αυτή η αναφορά πήγε από εμάς αμέσως με την ένδειξη επείγον στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Χθες, μάθαμε ότι στις 25 (του ίδιου μήνα) πήγε στην εισαγγελία η αναφορά και στις 27 πήγε στην ομάδα ειδικής προστασίας του Δήμου Πατρέων. Η έρευνα που είχε πάρει εντολή από την Εισαγγελέα να γίνει, έγινε την 1η Οκτωβρίου, παρότι η ένδειξη ήταν επείγον και μάλιστα με ραντεβού προγραμματισμένο. Η εισαγγελέας μου είπε ότι (η έρευνα) αναφέρεται σε καλές συνθήκες έπιπλα (στο σπίτι) κ.λπ αλλά δεν υπήρχε ένδειξη κακοποίησης», ανέφερε.

«Η επόμενη επικοινωνία που είχαμε ήταν τον Απρίλιο του 2021 που πήγαμε να στηρίξουμε την οικογένεια στην Πάτρα… Εκεί οι γιατροί μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την οικογένεια και τους παρακαλέσαμε να μιλήσουν με την Εισαγγελία», σημείωσε.

Στην εκπομπή επισημάνθηκε ότι τα συμπτώματα τα είχε αναφέρει η μητέρα, το τι είδαν οι γιατροί και τι προέκυψε, είναι ένα άλλο θέμα. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι έχει δοθεί εντολή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο ώστε να διερευνηθούν τυχόν εισαγωγές της Τζωρτζίνας, στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πατέρας των τριών παιδιών αρνήθηκε τα πάντα, σε δηλώσεις του έξω από την Ευελπίδων, όπου είχε μεταβεί για να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις πληροφορίες που ήθελαν την Τζωρτζίνα να έχει υποστεί κακοποίηση δύο φορές το 2014, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και επανέλαβε πως τις στιγμές που εκείνος ήταν μπροστά η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν υπόδειγμα μητέρας. “Δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα” τόνισε.

“Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία από κλήση που είχε λάβει αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο… Την άλλη φορά είχε πάει στο Καραμανδάνειο το παιδία για κάποιο δερματικό που είχε, κάποιες μελανιές. Οτιδήποτε, είναι αποδεδειγμένο και στα νοσοκομεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες” ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις