Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Αδιανόητες δηλώσεις τύπου «Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ» από τον πρωθυπουργό - K.Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ήταν ένα πείραμα – Ήταν μία δημοκρατία όπου οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στις αποφάσεις»

 


Κατά την ανοιχτή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνομιλητή του τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους της The Washington Post,  στο Πανεπιστήμιο Georgetown University ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι που προκαλεί εντύπωση ότι δεν το σχολίασε και όλοι το άφησαν να περνάει απαρατήρητο.

Αναφερόμενος τόσο στη Δημοκρατία ανά τον κόσμο όσο και την Δημοκρατία στην Ελλάδα η οποία, αν και κράτησε 250 χρόνια, «αντιμετώπισε δυσκολίες», είπε πως «η Ελλάδα ήταν ένα πείραμα, γιατί ήταν μια δημοκρατία που δεν είχε να κάνει με τις σημερινές δημοκρατίες γιατί οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις»!

Τι εννοεί ο πρωθυπουργός; Ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ελεύθεροι στην ελληνική Δημοκρατία; Ότι δε συμμετέχουν στις αποφάσεις;

Ότι αποφασίζουν άλλοι για αυτούς χωρίς αυτούς;

Και τι εννοεί λέγοντας πως η Ελλάδα ήταν ένα πείραμα; Τέτοιες απόψεις έλεγε ο ανθέλληνας ιστορικός Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ.

Ο οποίος έλεγε πως οι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες οι οποίοι έχουν «εξαφανιστεί» και συνεπώς δεν υπάρχει συνέχεια αίματος.

Δηλαδή υποστήριζε ο ανθέλληνας ιστορικός ότι η Ελλάδα ήταν ένα «τεχνητό» κράτος.

Υιοθετεί τις απόψεις του ο πρωθυπουργός και αποκαλεί το ελληνικό κράτος και άρα τους Έλληνες και την ελληνική κοινωνία πείραμα;

Η αλήθεια είναι πως η δήλωση αυτή μας άφησε άφωνους γιατί δεν πρόκειται για κάποια ιδιωτική συζήτηση μεταξύ «τύρου και αχλαδίου» αλλά για δημόσια τοποθέηση από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις