Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Mεγάλη Λευκή Αδελφότητα ή "Mεγάλη Λευκή Στοά" - H συλλογή των "υψηλών εγώ" KATA της ανθρωπότητας


 Την αποκαλούν «λευκή» για να συμβολίζει το «καλό» ως αντίθεση στο «μαύρο»...

που συμβολίζει το «σατανικό».

Όμως υπάρχουν αντικρουόμενα και σε αυτό με βάση τους κατοίκους των Θιβετιανών. Λέγεται ότι η Αδελφότητα συνιστά μία συλλογή όλων των «υψηλών εγώ» της ανθρωπότητας ή μία μικρή ελιτιστική ομάδα, που αποτελείται μόνο από μερικούς «Σοφούς», που έχουν υπερνικήσει απόλυτα οτιδήποτε έχει να κάνει με τα τέσσερα επίπεδα της ύπαρξης. Ενώ τα μέλη αυτής της υψηλής Αδελφότητας μπορεί να είναι η όχι ενσαρκωμένα, έχουν δε μία φυσική έδρα, ένα μυστικό ησυχαστήριο, που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην Κίνα και το Θιβέτ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα, σε συστήματα πεποιθήσεων παρόμοια του Θεοσοφισμού και της Νέας Εποχής, λέγεται ότι είναι υπερφυσικά όντα με μεγάλη δύναμη τα οποία μετάδωσαν πνευματικά διδάγματα μέσω επιλεγμένων ανθρώπων[1]. 

Τα μέλη της Αδελφότητας μπορεί να είναι γνωστά ως Διδάσκαλοι της Αρχαίας Σοφίας ή Αναληφθέντες Διδάσκαλοι της Σοφίας (Ascended Masters)1. Το πρώτο άτομο που μίλησε για αυτούς στη Δύση ήταν η Έλενα Μπλαβάτσκι (Θεοσοφία), μετά που αυτή και άλλα άτομα ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν μηνύματα από αυτούς. Τα άτομα αυτά περιλαμβάνουν τους Άλιστερ Κρόουλι, Άλις Μπέιλι, Γκάι Μπάλαρντ, Τζεραλντίν Ινοσέντε, Ελίζαμπεθ Κλερ Πρόφετ και Μπέντζαμιν Κρεμ1

Στο ευρύτερο πλαίσιο του εσωτερισμού και του αποκρυφισμού, ο όρος Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα και παρόμοιοι υποδηλώνουν ομάδα πεφωτισμένων ατόμων, γήινων και /ή εκτός της γήινης σφαίρας, τα οποία μεταδίδουν γνώση και σοφία σε επιλεγμένους μυημένους, προς όφελος της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπινου γένους.

Ιστορία

Η ιδέα ενός μυστικού οργανισμού πεφωτισμένων μυστικιστών, οι οποίοι κατευθύνουν την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους, εισήχθη στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Karl von Eckartshausen (1752-1803) δυο βιβλίο του The Cloud upon the Sanctuary. Ο Eckartshausen αποκάλεσε αυτό το σύνολο των μυστικιστών, -οι οποίοι παρέμειναν ενεργοί μετά το φυσικό τους θάνατο στη γη-, Συμβούλιο του Φωτός[2][3].

Η επικοινωνία με τη σειρά της που υπέθεσε ο Eckartshausen μεταξύ νεκρών και ζωντανών μυστικιστών έλκει εν μέρει την καταγωγήτ ης από Χριστιανικές ιδέες όπως η Κοινωνία με τους Αγίους (communio sanctorum), και ειδικότερα με Ευρωπαϊκές ιδέες που κυκλοφορούσαν ήδη για μυστικές εταιρείες πεφωτισμένων, μυστικιστών ή με μαγικές ικανότητες μυστών, οι οποίες μετά τυποποιήθηκαν από τους Ροδόσταυρους και τους Illuminati [4].

Η έκδοση των Επιστολές των Μαχάτμα στον Πίνετ άρχισε το 1881 με πληροφορίες που υποτίθεται ότι αποκαλύφθηκαν από τον "Κουτ Χουμί" στον Άλφρεντ Πίνετ, και είχαν επιρροή στην πρώιμη ανάπτυξη της παράδοσης της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας. Ο Κουτ Χουμί, μέσω του Σίνετ, αποκάλυψε ότι υψηλόβαθμα μέλη μυστικών οργανισμών στην Ινδία και το Θιβέτ μπορούσαν να έχουν τηλεπαθητική επαφή ο ένας με τον άλλο, και έσι μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους, και επίσης με τον Σίνετ, χωρίς γραπτή ή προφορική επικοινωνία, και με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που ισχυρίζονται ότι επικοινωνούν τα μέντιουμ με τα πνεύματα των νεκρών. Οι επιστολές δημοσιεύτηκαν από τον Σίνετ, και οι οποίες πρότειναν το αμφιλεγόμενο δόγμα της μετενσάρκωσης, λέγεται ότι αποκαλύφθηκαν μέσω αυτού του τηλεπαθητικού τρόπου[5].

Οι ιδέες του Eckartshausen επεκτάθηκαν στις διδασκαλίες της Μπλαβάτσκι όπως αναπτύχτηκαν από τους Τσαρλς Γουέμπστερ Λιντμπίτερ, Άλις Μπέιλι, και Ελένα Ρέριχ. Η Μπλαβάτσκι ίδρυσε τη Θεοσοφική Εταιρεία, αποδίδοντας τις διδασκαλίες της ακριβώς σε τέτοιους είδους μύστες. Στο βιβλίο της του 1877 Ίσις Αποκαλυμμένη, αποκαλεί αυτούς που της αποκάλυψαν τις διδασκαλίες της "Διδασκάλους της Μυστικής Αδελφότητας" ή οι "Μαχάτμα". Η Μπλαβάτσκι ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε φυσική επαφή με αυτούς τους γήινους αντιπρόσωπους αυτών των μυστών στο Θιβέτ. Αλλά και επίσης, ότι συνέχιζε να λαμβάνει διδασκαλίες από αυτούς μέσω ψυχικά κανάλια, μέσω των ικανοτήτων της ως πνευματικό μέντιουμ[6].

Οι ιδέες για αυτό το μυστικό συμβούλιο σοφών, με διαφορετικά ονόματα, ήταν ευρέως διαδεδομένο χαρακτηριστικό του εσωτερισμού του τέλους του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα. Ο Άρθρουρ Γουέιτ στο βιβλίο του, 1898, Book of Black Magic and of Pacts, υπονόησε την ύπαρξη μιας μυστικής ομάδας μυημένων οι οποίοι διασπείρουν αλήθεια και σοφία σε αυτούς που είναι άξιοι[7].

Νέος ο Άλιστερ Κρόουλι διαβάζοντας το παραπάνω, έγραψε στον Γουέτι, και κατευθύνθηκε από εκείνων να διαβάσει το βιβλίο von Eckartshausen. Η αναζήτηση του Κρόουλι για αυτή τη μυστική γνώση τελικά τον οδήγησε να μυηθεί στο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο έθετε τον εαυτό του ως την ορατό και γήινο τάγμα της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας[8]. Μέσα στην ίδια Χρυσή Αυγή, οι διδασκαλίες της υποτίθεται ότι προέρχονταν από το ίδιο σώμα μυημένων οι οποίοι στα πλαίσια αυτής της παράδοσης ονομάζονται Μυστικοί Αρχηγοί[9].

Η ακριβής φράση "Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα" χρησιμοποιούταν εκτενώς στο βιβλίο του 1925 του Λιντμπίτερ Οι Διδάσκαλοι και η Ατραπός (The Masters and the Path)[10]. Η Άλις Μπέιλι επίσης ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πολλές αποκαλύψεις από τη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα μεταξύ του 1920 και 1949, τις οποίες συνέλεξε στα βιβλία της. Από την εισαγωγή της φράσης, ο όρος "Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα" σε κάποιους κύκλους χρησιμοποιείται ως γενικός όρος αναφορικά με κάθε έννοια μιας πεφωτισμένης κοινότητας μυστών, στη γη ή στη μετά θάνατον ζωή, με αγαθούς σκοπούς προς την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους, και χωρίς αυστηρούς συσχετισμούς με τους όρους που χρησιμοποιούνται στη γενική παράδοση[11]. Η Ντίον Φόρτσιουν υιοθετεί το όνομα για να αναφερθεί στην κοινωνία των ζωντανών και νεκρών μυστών[12].
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Οι μάγοι της τελετουργικής μαγείας της Δυτικής μυστικιστικής παράδοσης κάποιες φορές αναφέρονται στη Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ως "Μεγάλη Λευκή Στοά", όνομα το οποίο φαίνεται να υποδηλώνει ότι φαντάζονται ότι αποτελείται από ιεραρχία μύησης παρόμοια με αυτή του Τεκτονισμού

Ο Γκάρεθ Νάιτ περιγράφει τα μέλη της ως "Διδασκάλους" ή "Inner Plane Adepti" (Μύστες Εσωτερικού Επιπέδου), οι οποίοι έχουν “αποκτήσει όλη την εμπειρία, και όλη την σοφία που πηγάζει από την εμπειρία, και η οποία είναι αναγκαία για την πνευματική εξέλιξη στους κόσμους της μορφής” [13]. Ενώ μερικοί προχωρούν σε μια "υψηλότερη εξέλιξη σε άλλες σφαίρες", άλλοι γίνονται Διδάσκαλοι που διδάσκουν που μένουν πίσω για να βοηθήσουν νεότερους μυημένους στην "κυκλική εξέλιξη σε αυτόν τον πλανήτη". 

Στο ανθρώπινο γένος είναι γνωστοί μόνο λίγοι από αυτήν την Κοινότητα. Αυτοί είναι οι "Διδάσκαλοι που διδάσκουν"[14].

Παραπομπές
  1. ↑ Άλμα πάνω, στο:1,0 1,1 1,2 Barrett, David (1996). Sects, 'Cults', and Alternative Religions: A World Survey and SourcebookFree registration required. London: Blandford. ISBN 0-7137-2567-2.
  2.  von Eckartshausen, K.The Cloud upon the Sanctuary(Isabelle de Steiger, translator). (Weiser: 2003. (ISBN 0-89254-084-2))
  3.  The Cloud on the Sanctuary (PDF etext; accessed Dec. 14, 2007)
  4.  Godwin, JThe Theosophical Enlightenment (Albany: State University of New York Press, 1994), ch. 1.
  5.  Godwin, J. The Theosophical Enlightenment (Albany: State University of New York Press, 1994), ch. 15.
  6.  Hutton, R. The Triumph of the Moon: A History of Modern Pagan Witchcraft (Oxford, 2000; (ISBN 0-19-820744-1)), p. 19
  7.  Arthur Edward Waite, The Book of Ceremonial Magic (first edition title: The Book of Black Magic and of Pacts), conclusion. (London, 1913)
  8.  Aleister Crowley (Symonds, John and Grant, Kenneth, eds.), The Confessions of Aleister Crowley (Bantam, 1971), pp. xiv-xv (Symonds introduction)
  9.  Crowley, supra, p. 347 et passim.
  10.  Leadbeater, C. W.The Masters and the Path (Theosophical Publishing House, 1925; expanded, 1927)
  11.  Crowley, supra.
  12.  See generally, Fortune, DionThe Training and Work of an Initiate (1930; rev. ed. Weiser, 2000; (ISBN 1-57863-183-1)) and The Esoteric Orders and their Work (1928).
  13.  ”gained all the experience, and all the wisdom resulting from experience, necessary for their spiritual evolution in the worlds of form”
  14.  Knight, GA Practical Guide to Qabalistic Symbolism (1965; repr. Weiser, 1978; (ISBN 0-87728-397-4)), v. 1 ch. X "Chesed", ss. 14-16.
Το διάβασα στο el.wikipedia.org


Και μια άλλη εκδοχή... 

Η μεγάλη λευκή αδελφότητα σε μία εκδοχή ξεκίνησε δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από τον τόπο το οποίο ονομαζόταν Rutasm Mu η Πατρίδα. Ο τόπος αυτός προσδιορίζεται κάπου στην περιοχή που οι γεωλόγοι την ονομάζουν Δακτύλιο Της Φωτιάς (η ηφαιστειογενή και σεισμογενή περιοχή, που αγκαλιάζει τον κόλπο του Ειρηνικού). Ο πρώτος πολιτισμός των Rutas ή των Μου σύμφωνα με κείμενα μυθολογίας ξεκίνησε σε μία συγκεκριμένη περιοχή και εξελίχθηκε σε πολύ αναπτυγμένη κοινωνία. Οι γέροντες αυτής της χώρας ίδρυσαν σχολεία για να μορφώσουν τον λαό.

Υπάρχουν δώδεκα τέτοια σχολεία και ένα Δέκατο Τρίτο Σχολείο, που αποτελούνταν από τους Γέροντες, τους σοφούς άνδρες αυτού του πρώτου πολιτισμού. Τελικά, ο πολιτισμός αυτός έφτασε σε μεγάλη ακμή, αλλά όχι σε μεγάλα τεχνολογικά επίπεδα όπως της Ατλαντίδας σε μεταγενέστερη των Rutas εποχή. Τα δώδεκα σχολεία δίδασκαν στους ανθρώπους τα βασικά για την ζωή, τις φυσικές επιστήμες και όλες τις μορφές ψυχολογίας, Παραψυχολογία – και την πνευματική εξέλιξη του εαυτού. Το δεκατο τρίτο σχολείο, όπως έμεινε γνωστό αποτελούνταν μόνον από ανθρώπους εξαιρετικής ποιότητας, που κατείχαν μεγάλη πνευματική δύναμη και ικανότητες, από τους «Σοφούς», όπως είναι γνωστοί.

Σύμφωνα με τον βουδισμό μία θετική, ανιδιοτελής και γενναιόδωρη στάση είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από μία θετική καρμική ισορροπία, όμως εάν είναι αντίθετα οι άνθρωποι με άπληστη, αρνητική και σατανική δράση να αποκτήσουν μεγάλες πνευματικές δυνάμεις όταν εξασκούν μαύρη μαγεία, λευκή μαγεία και μαντείες. Σύμφωνα με την μυθολογία έχουν συμβεί πολλοί κατακλυσμοί (μη καταγεγραμμένοι επιστημονικά), όπου ένας μεγάλος κατακλυσμός και με μία γεωλογική μετακίνηση των ηπείρων αφάνισε τους Rutas (Μού).

Στην διάρκεια των προγενέστερων χρόνων, οι κάτοικοι διέφευγαν σε άλλες περιοχές και πριν καταστραφεί ο πολιτισμός τους είχαν αρχίσει να αναδύονται άλλοι πολιτισμοί σε διάφορες άλλες περιοχές, όπως την Ανατολική Αφρική, την Κεντρική Αμερική και το Θιβέτ. Τα δώδεκα σχολεία διαλύθηκαν, αλλά οι σοφοί του δέκατου τρίτου σχολείου συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος χρειάζεται την βοήθεια τους και εγκαταστάθηκαν στο Θιβέτ (Ιμαλάια). Εκεί μετεξελίχθηκαν στην μεγάλη λευκή αδελφότητα, στην πρώτη όλων των άλλων αδελφοτήτων, που επρόκειτο να δημιουργηθούν.

Επτά σοφοί βρισκόταν στην κορυφή ιεραρχικά της και είναι γνωστοί ως το συμβούλιο των επτά. Οι Ιερείς (μαζί με τους κάτω από την κορυφή ιεραρχικά), αυτοί εγκαταστάθηκαν στα Ιμαλάια, συνέχισαν το έργον των και αποτέλεσαν τον πυρήνα του Λευκού αδελφάτου,της Ελευθεροτεκτονικής οργανώσεως, οπού είναι ενεργή ακόμα.

Οι Ιερείς αυτοί των Ιμαλάΐων ήλθαν εις επαφή με τους λαούς της Ασίας (Κινας) και τους δίδαξαν διάφορες τέχνες, την τυπογραφία, την παρασκευή και χρήση χαρτιού,Πυρίτιδας,Πυξίδα, και άλλα πολλά, τα οποία «εφευρέθηκαν» στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια. Πολλά χρόνια προ Χριστού και πριν ο Γουτεμβέργιος «εφεύρει» την τυπογραφία, οι Κινέζοι εξέδιδαν ημερησία εφημερίδα τρις την ημέρα. Η πρωινή έκδοσις ήταν σε χαρτί ροζ, η μεσημβρινή έκδοσις σε λευκό χαρτί και η εσπερινή σε γαλαζιο χαρτί. Κανονικά χαρτονομίσματα εκδίδονταν στην Κίνα τουλάχιστον από το 1500 π.Χ. Οι ίδιοι διδάχθηκαν να κάνουν χρήση νυκτερινών φώτων, υπό το φως των οποίων απέκρουαν εχθρικές επιθέσεις, τα οποία τα ονομάζουμε ως «Βεγγαλικά» όπου η ονομασία τους προέρχεται από την πόλη Βεγγάλη και τοποθετείται στις Ινδίες και οι Ινδίες εις τους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Όσα δίδαξαν οι απόγονοι των Ιερέων της «Μου» ήταν με ανταλλάγματα.Με αυτό τον τρόπο όλες οι θρησκείες της Ασίας διαβρώθηκαν από τον σατανισμό. Όπως και στη Θρησκεία της Παλαιάς Διαθήκης έγινε κατόπιν κάποια προσπάθεια για να διαβρωθεί από το Ταλμούδ και τους Ταλμουδιστές.

Η εγκατάσταση τους στο Θιβέτ έγινε λόγω των πολλών κατακλυσμών όπου κατά καιρούς είχαν καταστρέψει την ανθρωπότητα, όπως η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου και σε πολλές άλλες καταστροφές που περιγράφονται σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου, όπως ότι ολόκληροι ήπειροι έχουν βυθιστεί στους ωκεανούς, οι ίδιοι οι ωκεανοί έχουν ξεχειλίσει και καλύψει ηπείρους με παλιρροϊκά κύματα ύψους διακοσίων ποδιών, ενώ άλλες περιοχές που παλιότερα ήταν ωκεανοί, ανυψώθηκαν χιλιάδες πόδια και διαμόρφωσαν νέες ηπείρους. Η ήπειρος «Μού» κατεστράφη και καταποντίστηκε σύμφωνα με την Χριστιανική Ορθοδοξία από την οργή του Θεού, διότι οι κάτοικοί της έγιναν σατανολάτρες και έκφυλοι.

Ο Θεός για την ιδία αιτία τιμώρησε και κατά τον ίδιον τρόπον και άλλους λαούς την Ατλαντίδα, τα Σόδομα και Γόμορρα, τη Σίβαρις και τη Μού. Το Θιβέτ φημίζεται ότι είναι ένα πλάτωμα μεγάλου υψομέτρου στο κέντρο της μεγαλύτερης μάζας εδάφους της Γης και είναι μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές κατά την διάρκεια τέτοιων κοσμολογικών καταστροφών και ανακατατάξεων. Το δέκατο τρίτο σχολείο μετά εγκαταστάθηκε κάπου στις ακατοίκητες και απομονωμένες πλαγιές του Θιβέτ. Όπου δημιούργησε μία βιβλιοθήκη και μία σχολή στην εγγύς περιοχή, που είναι γνώστη ως Λάσα. Ενώ η πραγματική έδρα της ομάδας βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία, όπως στο βόρειο-δυτικό Θιβέτ.

Σε μεταγενέστερες εποχές, έχουν εδραιωθεί και άλλες αδελφότητες σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο. Η πόλη της Λάσα κτίστηκε γύρω από την αρχαία σχολή, ενώ ο πληθυσμός του Θιβέτ άρχισε σταδιακά να αυξάνεται. Διδάσκοντες τους Κινέζους και λοιπούς λαούς τις επιστήμες και τις τέχνες, οι απόγονοι των Ιερέων της «Μου», τους δίδαξαν και επαφές μετά των δαιμόνων.
Πατήστε την εικόνα για να δείτε όλη την συλλογή


Οι δαίμονες με τη σειρά τους τους δίδαξαν την μαντεία και την μαγεία. Ο σκοπός τους ήταν να μάθουν να βοηθούνται από τους δαίμονας κατά την διάρκειαν της ζωής τους. Προς τον σκοπόν αυτόν συνετάγει 5.000 χρόνια προ Χριστού ειδικός κώδικας οδηγιών με το όνομα «ΥΙ -ΚΙΝΓΚ» Με την βοήθεια του οποίου έκτοτε κυβερνιόταν η Κίνα και σχεδόν ολόκληρη η Ασία. Ενώ ο κάθε σχεδόν Κινέζος θεωρούσε καθήκον του σε κάθε βήμα της ζωής του να προσφεύγει στη μαγεία του «Ιερού» αυτού βιβλίου, για να λάβει τον «Χρησμών» από το εξάγραμμα, για το τι πρέπει να κάνει.

Η παράδοσις αναφέρει κατά την σύνταξιν του «ΥΙ- ΚΙΝΓΚ» προσήλθαν εκατοντάδες δαίμονες και έδωσαν, δια ζώσης οδηγίες, οι οποίες και κατεγράφησαν υπό των ειδικών γραφέων! Ήταν τόσο μεγάλης σημασίας ο συνταχθείς αυτός δαιμονικός Κώδικας, ώστε ο Κομφούκιος είπε ότι: «Εάν επρόκειτο να προστεθούν μερικά ακόμη έτη στην ζωή μου, θα διέθετα πενήντα εξ αυτών για τη μελέτη του ΥΙ – ΚΙΝΓΚ (δηλ. του βιβλίου των εναλλαγών) και έτσι θα απέφευγα να πέσω σε μεγάλα σφάλματα» Αργότερα ο ίδιος ο Κομφούκιος, προσέθεσε πολλά σχόλια εις τον Κώδικα ΥΙ- ΚΙΝΓΚ. Με την παρέλευσιν του χρόνου 48 άλλοι Κινέζοι σοφοί προσέθεσαν και άλλα σχόλια και εξηγήσεις.
Ιστορικό Οργάνωσης
  1. Την 1 Ιανουαρίου 1945 σε συνέλευση στη Σόφια εκλέγεται Προσωρινό Συμβούλιο της Λευκής Αδελφότητας, όπου συμμετέχουν οι Τόντορ Στοίμενωφ, Μπογιάν Μπόεφ, Συμεών Συμεώνωφ, Πάσα Τόντοροβα, Μπορίς Νικόλωφ, Νικόλα ΄Αντωφ και Ζέτσο Παναγιώτωφ.
  2. Στις 10 Αυγούστου 1945 στη Σόφια συγκεντρώνονται οι αρχηγοί των ομάδων της Λευκής Αδελφότητας στη Βουλγαρία, εκλέγουν Συμβούλιο της Αδελφότητας (στη σύνθεση της 1 Ιανουαρίου) και συγκροτούν Ανώτατο Συμβούλιο της Αδελφότητας, αποτελούμενο από όλους τους αρχηγούς.
  3. Τον Οκτώβριο 1945 στο ΄Ιζγκρεβα ιδρύεται το τυπογραφείο ¨Σιταρένιο σπυρί¨με διευθυντή τον Νικόλα ΄Αντωφ και τεχνικό επιμελητή τον Νεντέλτσιο Ποπώφ,.
  4. Από το 1945 μέχρι το 1951 σ΄αυτό εκδίδονται 51 τόμοι με αδημοσίευτες μέχρι τότε ομιλίες του Δασκάλου.
  5. Στις 31 Δεκεμβρίου 1945 στο Ιζγκρεβα ιδρύεται Ακαδημία αδελφικής ζωής. Κατά παράδοση συνεχίζονται οι ετήσιοι καταυλισμοί – συνελεύσεις που οργανώνονται από τις 19 μέχρι τις 21 Αυγούστου κοντά στις Επτά λίμνες της Ρίλας.
  6. Από το 1945 μέχρι το 1990 ο δ-ρ Φίλιπ Στοΐτσεφ ασχολείται στο Πλόβντιφ με τη μουσική του Δασκαλου και συνθέτει πολλές ορχηστρικές μελωδίες. Το 1972 πραγματοποιεί παράνομη μαγνητοφώνηση της Πανευρυθμίας.
  7. Κατά το 1947 οι Μετόντη Κωνσταντίνωφ, Μπογιάν Μπόεφ, Μαρία Τόντοροβα και Μπορίς Νικόλωφ εκδίδουν το βιβλίο “Ο Δάσκαλος”, το οποίο το 1959 εκδίδεται στην Γαλλική στο Παρίσι.
  8. Κατά το 1948 η Μαρία Τόντοροβα και ο Κύριλ Οικονόμωφ εκδίδουν το βιβλίο ¨Τραγούδια του Δασκάλου¨.
  9. Στις 23 Ιανουρίου 1949 το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας αναγνωρίζει τη Λευκή Αδελφότητα ως ¨θρησκευτική κοινότητα¨. Η απόφαση ακυρώνεται στις 20 Οκτωβρίου 1956.
  10. Στις 3 Ιουνίου 1948 το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας κρατικοποιεί από το΄Ιζγκρεβα το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η αίθουσα συνελεύσεων δέησης και τον Τόπο. Σήμερα είναι ιδιοκτησία της Πρεσβείας της Ρωσίας.
  11. Στις 26 Απριλίου 1949 στο ΄Αιτος συντάσσεται Καταστατικό της Λευκής Αδελφότητας που συμμορφώνεται με τον Νόμο περί των θρησκευμάτων. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Λαικής Δημοκρατίας Βουλγαρίας δεν το επικυρώνει.
  12. Κατά τα τέλη του 1949 η Λευκή Ασδελφότητα στη Βουλγαρία περιλαμβάνει ομάδες σε όλες τις μεγάλες πόλεις και σε 35 χωριά:
  13. Στις 13 Μαρτίου 1950 το τυπογραφείο ¨Σιταρένιο σπυρί¨ κρατικοποιείται βάσει του Νόμου περί της έκδοσης βιβλίων.
  14. Από το 1951 μέχρι το 1961 η Ελένα Ανδρέεβα αποκρυπτογραφεί και εκτυπώνει παράνομα δακτυλογραφημένα σε τέσσερα αντίτυπα ολες τις αδημοσίευτες μέχρι τότε ομιλίες του Δασκάλου. Τα αποκρυπτογραφημένα στενογραφήματα κρύβονται σε τέσσερα διαφορετικά μέρη.
  15. Στις 22 Οκτωβρίου 1952 ο Τόντορ Στοίμενωφ αφήνει την τελευταία του πνοή.
  16. Στις 6 Δεκεμβρίου 1957 με διαταγή του εισαγγελέα κατασχέτονται από το ΄Ιζγκρεβα όλα τα βιβλία με το Λόγο του Δασκάλου.
  17. Στις 8 Αυγούστου 1958 το Συμβούλιο πόλης της Σόφιας κρατικοποιεί όλα τα οικόπεδα, ιδιοκτησία των κατοίκων του ΄Ιζγκρεβα.
  18. Στις 19 Μαίου 1959 ύστερα από σκηνοθετημένη δίκη το Δικαστήριο πόλης της Σόφιας αναγνωρίζει ως ένοχους τους Μπορίς Νικόλωφ και Ζέτσο Παναγιώτωφ και τους επιβάλλει την ποινή της φυλάκισης για 15 και 8 έτη.
  19. Στις 23 Ιουλίου 1983 ο Μπογιάν Μπόεφ αφήνει την τελευταία του πνοή.
  20. Στις 29 Ιουλίου 1970 εκσκαφείς αρχίζουν να γκρεμίζουν το ΄Ιζγκρεβα.
  21. Κατά τη δεκαετία του ¨70 του αιώνα επιβάλλονται οι παραδοσιακές συνελεύσεις της Λευκής Αδελφότητας, που οργανώνονται στις 12 Ιουλίου στο ΄Αιτος.
  22. Κατά το 1972 στο Παρίσι εκδίδεται στη Γαλλική το βιβλίο του Μετόντη Κωνσταντίνωφ (1902-1979) “Παγκόσμια Αστροκοινωνιολογία”, μεταφρασμένη στη Βουλγαρική.
  23. Κατά το 1973 η Ερνεστίνα Στάλεβα δημοσιεύει στις Η.Π.Α. στην Αγγλική το βιβλίο ¨Ο βασιλικός δρόμος της ψυχής¨(The Royal Path of the Soul”).
  24. Κατά το 1979 η Βιόλα Μπόουμαν εκδίδει στις Η.Π.Α. στην Αγγλική την Πανευρυθμία – “Paneurhythmy by Peter Deunov”.
  25. Κατά το 1982 η Χριστίνα Μίλτσεβα-Σλαβιάνσκα εκδίδει στο Μόναχο στη Γερμανική το βιβλίο της ¨ Weizenkorn¨(¨Το σιταρένιο σπυρί¨).
  26. Κατά το 1991 το Διαφωτιστικό Συμβούλιο της Κοινωνίας ¨Λευκή Αδελφότητα¨ανανεώνει την ΄εκδοση του περιοδικού ¨Σιταρένιο σπυρί¨.
  27. Κατά το 1991 στη Βάρνα εκδίδεται το βιβλίο των Μετόντη Κωνσταντίνωφ και Χρήστο Ματζάρωφ ¨Ο νέος πολιτισμός στην εποχή του Υδροχόου¨.
  28. Στις 22 Δεκεμβρίου 1991 ο Μπορίς Νικόλωφ αφήνει την τελευταία του πνοή.
  29. Κατά το 1992 η Μίλκα Κράλεβα και ο Κράλη Κράλεφ ιδρύουν στο Μπουργκάς το εκδοτικό ¨Δύναμη και Ζωή¨ και αρχίζουν να εκδίδουν ομόνυμο περιοδικό.
  30. Κατά το 1993 ο δρ Βεργύλη Κράστεφ ιδρύει στη Σόφια το εκδοτικό ¨Σιταρένιο σπυρί¨, το οποίο εκδίδει υλικά από την ιστορία της Λευκής Αδελφότητας στη Βουλγαρία.
  31. Από το 1993 κοντά στη Μαντάρα οργανώνονται ετήσιες Μαγιάτικες συνελεύσεις νέων της Λευκής Αδελφότητας. Κατά το 1994 η Αλεξάνδρα Ορέσκοβα και ο Βεσελίν Ορέσκωφ ιδρύουν στην πόλη Τρογιάν τον Οίκο ¨Πανευρυθμία¨.
  32. Κατά το 1995 κοντά στο χ. Μπίστριτσα, νομού Σόφιας αγοράζονται οικόπεδα για την ανέγερση οικισμού της Λευκής Αδελφότητας που ονομάζεται ¨Νοφ΄Ιζγκρεφ¨ (¨Νέα Ανατολή¨).
  33. Κατά το 1995 στη Σόφια ιδρύεται το εκδοτικό “Λευκή Αδελφότητα”, ενώ κατά το 1996 – το Πολιτιστικό – Πληροφοριακό Κέντρο ¨Ιζγκρεφ¨.
  34. Τον Αύγουστο 1997 οι Αντουανέττα Κρούσεφσκα και Ερνεστίνα Στάλεβα συντάσσσουν στις Η.Π.Α. σελίδα για το Δάσκαλο Μπεΐνσα Ντούνο στο ΄Ιντερνετ.
Ίσως αυτή η εκδοχή σας δώσει την απάντηση που ζητάτε 

Το 2006 ο Αυστριακός Walter Hain(φωτό) ξεκίνησε μια έρευνα μέσω internet προσπάθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με την Λευκή Πυραμίδα. Χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες από το βιβλίο του Bruce L. Cathie, προσπάθησε να εντοπίσει την μυστηριώδη Λευκή Πυραμίδα μέσω του Google Earth.
Αντί γι αυτό ανακάλυψε όχι μία, αλλά πάνω από 20 πυραμίδες/πυραμιδοειδή κτίσματα. Οι πυραμίδες είναι στην επαρχία Shaanxi, βόρεια της πόλης Σιάν (Xi’an). 
Τα περισσότερα από αυτά είναι πυλώνες, που χτίστηκαν πριν πολύ καιρό. Οι επιστήμονες λοιπόν κάνανε λάθος. Υπάρχουν όντως πυραμίδες στην Κίνα!

Μερικές συντεταγμένες:
Πυραμίδα 6: μέγεθος 153 x 158 m, 34°21’47.45″N 108°37’51.52″E
Πυραμίδα 7: μέγεθος 149 x 155 m, 34°21’42.57″N 108°38’25.77″E
Πυραμίδα 11: μέγεθος 155 x 154 m, 34°22’29.88″N 108°41’52.78″E
Πυραμίδα 15: μέγεθος 219 x 230 m, 34°23’52.57″N 108°42’44.30″E
Πυραμίδα 25: μέγεθος 148 x 169 m, 34°25’22.83″N 108°50’29.31″E
Πυραμίδες 31,32,33: η μεγαλύτερη 160 x 167 m, 34°10’44.71″N 109°01’42.00″E

Η διασπορά των πυραμίδων θυμίζει έντονα τον τρόπο με τον οποίο είναι διατεταγμένες οι πυραμίδες στο συγκρότημα πυραμιδών της Γκίζας:
Οι πυραμίδες της Γκίζας σε σύγκριση με τις πυραμίδες της επαρχίας Shaanxi στην Κίνα

Η ανακάλυψη της “Λευκής Πυραμίδας”
Μετά από αυτή την ανακάλυψη, ένα πράγμα έμενε μόνο να απαντηθεί: Που βρισκόταν η διαβόητη Λευκή Πυραμίδα; Η απάντηση βρισκόταν στο γεγονός ότι η Λευκή Πυραμίδα δεν ήταν ένα μυστηριώδες και απόκοσμο κτίσμα, όπως πολλοί πιστεύανε αλλά βρισκόταν κάτω από την μύτη όλων.

Η Λευκή Πυραμίδα δεν ήταν τίποτε άλλο από το παγκοσμίως γνωστό Μαυσωλείο Maoling! Το μαυσωλείο Maoling είναι η τύμβος του Αυτοκράτορα Wudi της δυναστείας Han (206BC-8AD). Και φυσικά είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο στην Κίνα!
Η “Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα”, γνωστή παγκοσμίως ως Μαυσωλείο Maoling!

Συντεταγμένες:
Maoling Mausoleum 1: size 222 x 217 m, 34°20’17.71″N 108°34’10.68″E

Αρκεί κανείς να συγκρίνει την διαβόητη αεροφωτογραφία του 1947 και την δορυφορική φωτογραφία του Μαυσωλείου Maoling και θα δει πως είναι ταυτόσημες:
Τρισδιάστατη φωτογραφία μέσω Google Earth
Η φωτογραφία του 1947

Ο Walter Hain έφτιαξε ένα βίντεο και το ανάρτησε στο Youtube:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις