Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Γεωμηχανική: TEXNHTA δέντρα που ψεκάζουν τα σύννεφα

 


Μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους κάνουν σε καθημερινή βάση σχετικά με την «ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή», λέγοντας ότι ευθύνονται οι δραστηριότητες των ανθρώπων, κυρίως η βιομηχανία, αλλά και ο γεωργικός κι αγροτικός τομέας, οι μετακινήσεις, ακόμα κι εμείς οι ίδιοι που αναπνέουμε.

Από την «ατζέντα» λείπουν δυο βασικά κεφάλαια:
  1. Ότι το κλίμα πάντα άλλαζε στους αιώνες των αιώνων περνώντας από διάφορες φάσεις
  2. Το πιο βασικό: Εδώ και 70 χρόνια γίνεται Τροποποίηση Καιρού παρότι έχει απαγορευτεί από το Σύμφωνο του Κυότο, του ΟΗΕ, το 2010

Και σε αντίθεση με την μεγάλης κλίμακας Γεωμηχανική που υποτίθεται γίνεται «μυστικά» στις περισσότερες μεριές του πλανήτη, κάτι που δεν παραδέχονται και κατατάσσεται στις «θεωρίες συνωμοσίας», η Τροποποίηση Καιρού δια της σποράς νεφών είναι παραδεκτή, αποδεκτή και «νόμιμη», παρεμβαίνοντας στο κλίμα με διάφορες αφορμές δήθεν για το καλό μας, και χωρίς απτές αποδείξεις ούτε επιτυχίας, αλλά ούτε και ότι η μέθοδος δεν είναι επιβλαβής για το κλίμα, αλλά και το περιβάλλον. Απλά γίνεται, και ένας ολόκληρος μηχανισμός πίσω από την πρακτική αυτή, βγάζει ζεστό χρήμα.

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε τα αεροπλανάκια της 3D που ψεκάζουν τεράστιες περιοχές της χώρας, με τις ευλογίες του ΕΛΓΑ και της εκάστοτε κυβέρνησης, υποτίθεται για την αντιμετώπιση της χαλαζόπτωσης. Όμως και χαλάζι πέφτει τελικά και ο ΕΛΓΑ καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις επιπλέον του πανάκριβου προγράμματος αεροψεκασμών.


Το υλικό του ιωδιούχου άργυρου πέφτει στη συνέχεια στο έδαφος και την τροφική αλυσίδα, και παρότι είναι στοιχείο τοξικό, θεωρείται… «ασφαλές». Μελέτη έχουμε; Είχαν γίνει κάποτε, η τελευταία ήταν του 2010. Έκτοτε, παρότι αυξήθηκαν οι ψεκασμοί νεφών του προγράμματος σε περίοδο και υλικό, αγνοείται το αποτέλεσμα των επιπτώσεων.

Στην Αμερική, εκτός από τα αεροπλάνα, έχουν κατασκευάσει και τεχνητά δέντρα που εκτοξεύουν βολίδες με ιωδιούχο άργυρο στα νέφη για να επιφέρουν βροχή ή οτιδήποτε άλλη τροποποίηση καιρού θέλουν να κάνουν.

Σύμφωνα με το weathermodification.com, το επίγειο δέντρα βολίδων, είναι πιο οικονομικά αποδοτικό, απλό στη συντήρηση και εύκολο στην εγκατάσταση. Το επίγειο δέντρο φωτοβολίδων ή GBFT, διατίθεται σε δύο εκδόσεις για να φιλοξενήσει διαφορετικούς τύπους βολίδων: παγετογόνες (108 βολίδες) και υγροσκοπικές (60 βολίδες). Όλα τα σχέδια προσφέρουν απομακρυσμένο έλεγχο του συστήματος σε πραγματικό χρόνο, αξιοποίηση κυψελοειδούς/δορυφορικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με τεχνολογία μικροεπεξεργαστή.

Για να δώσουμε την εικόνα της τρέλας: Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ, πίνεις το ουισκάκι σου, παίρνεις το κινητό, κι αρχίζεις και βαράς τα σύννεφα με ιωδιούχο άργυρο. Κατανοητό; Τόσο απλά.

Αφού λοιπόν τελειώσεις με αυτή τη διαδικασία, σου έχει ανοίξει και η όρεξη και τρως μια T-bone steak ή κανένα κόμπε φιλέτο των 1000 ευρώ το κιλό, και μετά για χώνεψη, κάθεσαι και γράφεις ένα άρθρο, πως τα γελάδια βλάπτουν τον πλανήτη επειδή πέρδονται και παράγουν μεθάνιο. Και προτείνεις να περιοριστεί η κτηνοτροφία, για να σωθεί ο πλανήτης, και να αρχίσει ο κόσμος να τρώει έντομα που είναι και πρωτεϊνούχα.

Κάπως έτσι πάει η δουλειά, και για χώνεψη μπαίνεις στα social media και αποκαλείς τον κόσμο ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους που δεν ασπάζονται το αφήγημα της Κλιματικής Αλλαγής.

Αυτή είναι μια «τρύπα» στα σύννεφα που έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα ψεκασμού νεφών, σύμφωνα με την «μακροβιότερη ιδιωτική εταιρεία τροποποίησης καιρού στον κόσμο» όπως αυτοχαρακτηρίζεται, ενώ στο σάιτ τους θα δείτε όλους τους τρόπους και τα εργαλεία τροποποίησης καιρού:

Αλλά «η σπορά σύννεφων λειτουργεί πραγματικά;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος του theconversation.comκαι απαντά: Τα αποτελέσματα περίπου 70 ετών έρευνας για την αποτελεσματικότητα της σποράς των νεφών είναι ανάμεικτα. Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες που στοχεύουν στην αξιολόγηση των επιπτώσεων της σποράς των νεφών έχουν δείξει ελάχιστη έως καθόλου επίδραση.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της σποράς χειμερινών ορογραφικών νεφών – σύννεφα που σχηματίζονται καθώς ο αέρας ανεβαίνει πάνω από ένα βουνό – έχουν δείξει αυξήσεις στη βροχόπτωση. […] Οι επιστήμονες σήμερα συνεχίζουν να πραγματοποιούν τυχαιοποιημένα πειράματα σποράς για να προσδιορίσουν πότε η σπορά των νεφών ενισχύει τη βροχόπτωση και κατά πόσο. Οι άνθρωποι έχουν εκφράσει ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις από τη σπορά των νεφών, αλλά αυτές οι επιπτώσεις φαίνεται να είναι ασήμαντες. Ο ιωδιούχος άργυρος είναι ένα τοξικό βαρύ μέταλλο, αλλά η ποσότητα του ιωδιούχου αργύρου στο χιόνι είναι τόσο μικρή που πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξαιρετικά ευαίσθητα όργανα για την ανίχνευση της παρουσίας του.

Στο χιόνι. Στο νερό που πέφτει στους κάμπους και τους αγρούς και περνάει με τους καθημερινούς ψεκασμούς στην τροφική αλυσίδα, ποια είναι η ποσότητα; Την μέτρησε κανείς; Και ποιο είναι το αποτέλεσμα της δράσης-αντίδρασης από την συνεχή παρέμβαση στη φύση; Την μελέτησε κανείς;

Είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ το θέμα της Τροποποίησης Καιρού που γίνεται σε 50 χώρες και στην δική μας, τα συμφέροντα πολλά, η ενημέρωση ελάχιστη, η πλύση εγκεφάλου στους αγρότες ότι είναι για το καλό τους τεράστια, γι΄ αυτό και θα επανέλθουμε. Δεν τελειώσαμε. Συνεχίζεται…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις