Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Σοκαριστικές εικόνες με νεκρούς στρατιώτες – Σχημάτισαν το «Z» με τις σορούς τους

 


Την είδηση μετέδωσε το AP που περιγράφει τους δρόμους του Χάρκοβο ως υπαίθριο νεκροτομείο

Εικόνες φρίκης έρχονται καθημερινά από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δημοσιογράφοι του AP δημοσίευσαν εικόνες με σορούς πιθανότατα Ρώσων στρατιωτών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ήταν τοποθετημένες στο σχήμα «Ζ» σε δρόμο σε χωριό κοντά στο Χάρκοβο. Οι σοροί έφεραν λευκές ζώνες που συνήθως χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στρατιώτες.

Υπαίθριο νεκροτομείο

«Τα σώματα αγνώστων ανδρών, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες, τοποθετημένα ώστε να σχηματίζουν το γράμμα Ζ, σύμβολο της ρωσικής εισβολής, βρέθηκαν κοντά σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις στα περίχωρα του Χάρκοβο, στην Ουκρανία, τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022. Τα προάστια του Χαρκόβου δίνουν την αίσθηση ενός υπαίθριου νεκροτομείου, όπου οι νεκροί κείτονται στα αζήτητα για εβδομάδες, καθώς οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται για τον έλεγχο των περιοχών αυτών». 

Όπως αναφέρεται στο AP είναι δύσκολο να διαλευκανθούν παρόμοιες καταστάσεις, καθώς η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή δυσκολεύει την κίνηση των δημοσιογράφων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις