Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Οι ΗΠΑ δίνουν τέσσερα προηγμένα drones MQ1C Grey Eagle μαζί με τα ΗΙΜΑRS στην Ουκρανία

 


Σύμφωνα με την «New York Post» ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να προμηθεύσει την Ουκρανία με τέσσερα προηγμένα drones MQ1C Grey Eagle, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους «Hellfire».

Η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Μπάιντεν προχωρά στην προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ1C Grey Eagle, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να πετάει μεγαλύτερες αποστάσεις και την ικανότητα να μεταφέρει όπλα μεγάλου βάρους σε σύγκριση με τα drones που χρησιμοποιούνται τώρα από τον ουκρανικό Στρατό.

Το MQ1C Gray Eagle μπορεί να πετάξει για περισσότερες από 30 ώρες σε μία μόνο πτήση και να συλλέξει μεγάλες ποσότητες δεδομένων από τα πεδία των μαχών.

Κάθε UAV μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με οκτώ πυραύλους Hellfire των 100 λιβρών, περίπου το διπλάσιο του βάρους των πυραύλων που μεταφέρουν τα drones που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία αυτή την στιγμή.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να ενημερώσει το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση των drones τις επόμενες ημέρες με δημόσια ανακοίνωση που θα ακολουθήσει αργότερα.

Την Πέμπτη, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που θα στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των ρωσικών επιθέσεων, περιλαμβάνει 4 εκτοξευτές πυραύλων HIMAR, 1.000 αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και 4 ελικόπτερα Mi-17.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Κέιλ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται περίπου 3 εβδομάδες εκπαίδευσης για να χρησιμοποιήσουν τους εκτοξευτές HIMARS.

Ο Κέιλ πρόσθεσε στους δημοσιογράφους ότι οι εκτοξευτές HIMARS, κάθε ένας εκ των οποίων είναι οπλισμένος με 6 πυραύλους κάθε φορά, έχουν βεληνεκές 70 km. Δηλαδή το διπλάσιο βεληνεκές από τα αμερικανικά οβιδοβόλα που έχουν ήδη εισέλθει σε υπηρεσία στο πεδίο της μάχης και θα δώσουν στην Ουκρανία μεγαλύτερη ακρίβεια σε βολές από πολύ μακρινές αποστάσεις.

Είναι σαφές ότι θα επιχειρήσουν σε συνδυασμό με τα νέα drone τα οποία και αυτά θα μπορούν να πετούν μεγάλες αποστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βασικά οι ΗΠΑ θέλουν να ανακόψουν την ρωσική προέλαση στο Ντόνμπας και έχουν κατανοήσει πως οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους «εκ του σύνεγγυς» σε πεδινές εκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις