Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: EIXE κάψει Zωντανό έναν άνθρωπο ο 38χρονος που συνελήφθη για το κύκλωμα κοκαΐνης


 Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του κυκλώματος που κατείχε ποσότητα – μαμούθ 300 κιλών κοκαΐνης, στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο θεωρούνται ηγετικά στελέχη ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι ο αδελφός του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος αναζητείται.

Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν 38χρονο άνδρα τον οποίο αναζητούσαν οι αστυνομικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας ως ύποπτο για δολοφονία. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο 38χρονος φέρεται να είχε κάψει ζωντανό έναν άνθρωπο, πριν από μερικά χρόνια. Πλέον, βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών Αρχών.

Εκτός του 38χρονου, συνελήφθησαν ένας 48χρονος, ένας 45χρονος και ένας 52χρονος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

κοκαΐνη

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το γραφείο D. E. A. Αθηνών και με τη συνδρομή της Guardia di Finanza Reggio Calabria, κατασχέθηκαν περίπου 300 κιλά κοκαΐνης.

Οι ναρκωτικές ουσίες εισάγονταν συγκεκαλυμμένα σε εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες, από χώρα της Λατινικής Αμερικής με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρωπαϊκή επικράτεια και στην Αυστραλία.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το κύκλωμα ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Ασκήθηκε δίωξη στους συλληφθέντες, παραμένουν υπό κράτηση

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τα δύο παραπάνω αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ επιπλέον η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και (κατά περίπτωση) της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 4ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης για το φορτίο των 300 κιλών κοκαΐνης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Βρετανοί ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Έως τότε, παραμένουν υπό κράτηση.

Δείτε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις