Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ρωσία: ME σφαίρα στο κεφάλι o συνταγματάρχης που κουβαλούσε την βαλίτσα του Πούτιν με τους πυρηνικούς κωδικούς

 


Ο Βαντίμ Ζιμίν, ένας Ρώσος συνταγματάρχης που μετέφερε τον χαρτοφύλακα με τους πυρηνικούς κωδικούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι του κοντά στη Μόσχα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική.

Ο συνταξιούχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) συνταγματάρχης Ζιμίν, 53 ετών, ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά του χαρτοφύλακα που πάντα συνοδεύει τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο «μυστικός χαρτοφύλακας» θεωρείται ότι περιέχει τη συσκευή εκτόξευσης για τους στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους του Κρεμλίνου, περιέχει έναν εξατομικευμένο κωδικό κλειδιού και παραμένει υπό επίβλεψη όλο το 24ωρο.


Ο Πούτιν είχε στο παρελθόν φωτογραφηθεί με τον Ζιμίν να κουβαλά τους πυρηνικούς κωδικούς στο πλευρό του και η παρουσία του χαρτοφύλακα θεωρείται συμβολική απειλή για τη Δύση.

Ο Ζιμίν βρέθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματός του στο Κρασνογκόρσκ, στην περιοχή της Μόσχας, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου.

Κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αξιωματούχος «προσπάθησε να αυτοκτονήσει» και τον ανακάλυψε ο αδελφός του «μέσα σε μια λίμνη αίματος».

Ο Ζιμίν φέρεται να είχε τραυματιστεί από πυροβολισμό στο κεφάλι και ένα πιστόλι Izh 79-9TM βρέθηκε κοντά. Ο πυροβολισμός έρχεται αφού ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι ο Ζιμίν θα αντιμετωπίσει ποινική έρευνα για φερόμενη δωροδοκία και ότι ο συνταγματάρχης είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή πληροφοριών: Kiev PostNewsweek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις