Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Περίεργη διάppηξη και κλοπή υπολογιστών από αυτοκίνητο Αμερικανού διπλωμάτη που εκτελούσε αποστολή στην Αθήνα


 Διάρρηξη και κλοπή-μυστήριο με «άρωμα» κατασκοπείας ενός 40χρονου Αμερικανού διπλωμάτη, ο οποίος εργάζεται σε πρεσβεία των ΗΠΑ σε άλλη βαλκανική πρωτεύουσα συνέβη το πρωί της Κυριακής

Ο διπλωμάτης στάθμευσε το μισθωμένο όχημα του στην οδό Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής κι ενώ ο Αμερικανός διπλωμάτης βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, πιθανότατα σε κάποια συνάντηση.

Επιστρέφοντας στο μισθωμένο όχημα, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν παραβιασμένο από την πλευρά του οδηγού και ότι είχαν αφαιρέσει όλα τα αντικείμενα που είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα: Οι δράστες άνοιξαν το αυτοκίνητο όχι για να πάρουν κάτι που ήταν ορατό από το τζάμι, αλλά κάτι που δεν φαινόταν και ήταν στο πορτ-μπαγκάζ: Ένα λάπτοπ και δύο τάμπλετ στο οποίο είχε αποθηκευμένα πλήθος πληροφοριών και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 9.000 ευρώ περίπου.

Αλλά, όπως σημείωνε αξιωματικός της αστυνομίας: «Είναι βέβαιο ότι η αξία των αντικειμένων είναι η μικρότερη ζημιά για τον κάτοχό τους. Φαίνεται ότι το περιεχόμενο των υπολογιστών ήταν αυτό που ήθελαν οι δράστες οι οποίοι προφανώς παρακολουθούσαν τον διπλωμάτη και γνώριζαν τι είχε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του».

Oι εκτιμήσεις των ελληνικών αρχών είναι ότι ο Αμερικανός εκτελούσε κάποιου είδους αποστολή στην Αθήνα και τον παρακολουθούσαν στελέχη άλλης πρεσβείας, οι οποίοι και άνοιξαν το αυτοκίνητό του.

Παρά την έρευνα που έγινε στην ευρύτερη περιοχή δεν κατέστη ο εντοπισμός τους, ενώ ο τρόπος δράσης τους δείχνει «επαγγελματισμό».

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, με τις Αρχές να λένε ότι δεν γνώριζαν ποιος είναι ο μισθωτής του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις