Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Tσεκάρουν» τις ενστάσεις στο YΠΟΙΚ – Τι πρέπει να επιστρέψει κάθε επαγγελματίας


 Χρειάστηκαν σχεδόν 7 μήνες για να πιάσει δουλειά η ομάδα εργασίας του ΥΠΟΙΚ που συστάθηκε για να επεξεργαστεί τα αιτήματα επανεξέτασης χορήγησης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή το τελευταίο διάστημα όμως έχουμε αποφάσεις: Και σύμφωνα με πληροφορίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι … απορριπτικές. Μέσα στην εβδομάδα πάντως σχεδόν 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα μάθουν τα ακριβή ποσά που θα πρέπει να αποπληρώσουν στο Κράτος, για την ενίσχυση που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης 

Με την έκδοση των εκκαθαριστικών τα οποία θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή», θα ενημερωθούν όλοι για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος.

Πώς «κερδίζουν» τριπλά οι επαγγελματίες

Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει μετατεθεί για την 29η Ιουλίου 2022.

Παράταση πήρε και η προθεσμία για την εναλλακτική δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού, έως και την 29η Ιουλίου 2022.

Οι δόσεις για την αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης έχουν αυξηθεί από εξήντα (60) σε ενενήντα έξι (96) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες είναι άτοκες. Και από αυτές τις αλλαγές προκύπτει «τριπλό» κέρδος για κάθε επαγγελματία.

Το «κούρεμα» για την εφάπαξ εξόφληση

Το πρώτο «κέρδος» και το πιο προφανές για τον κάθε επιχειρηματία είναι ότι δεν θα χρειαστεί ακόμα να «αποχωριστεί» μέρος της όποιας ρευστότητας διαθέτει για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Περισσότερες πληροφορίες στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις