Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

TPOMOΣ στη Θεσσαλονίκη από τη συμμορία ανηλίκων: Πώς εκβίαζαν και κακοποιούσαν παιδιά


 Η δράση των 4 ανηλίκων που είχαν δημιουργήσει συμμορία και σκορπούσαν τον τρόμο σε μαθητές γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη ξεπερνά κάθε φαντασία. Οι τρεις 16χρονοι κι ένας 17χρονος εκβίαζαν, έκλεβαν και παρενοχλούσαν σεξουαλικά τα παιδιά ή τους υποχρέωναν με ψυχολογική πίεση να κάνουν χρήση ναρκωτικών. Ενώ δεν δίστασαν με απειλές να αναγκάσουν έναν ανήλικο να κάνει μια κλοπή για λογαριασμό τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.grοδήγησαν ανήλικο στο δάσος του Σέιχ Σου, όπου με την απειλή όπλου μέλος της συμμορίας ζήτησε από ανήλικο να του κάνει στοματικό σεξ. Δεν σταμάτησε εκεί όμως ο εφιάλτης για τον ανήλικο. Στη συνέχεια, τον απειλούσαν ότι θα τον δείρουν και ύστερα από έντονους εκβιασμούς τον ανάγκασαν να κλέψει μια τσάντα γυναίκας για λογαριασμό τους.

Πώς δρούσε η συμμορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενεργώντας άλλοτε μεμονωμένα κι άλλοτε από κοινού, εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, είτε σε σχολικά συγκροτήματα είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ίντερνετ καφέ), αξιώνοντας να τους καταβάλλουν χρήματα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το ποσό των 2.800 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περιπτώσεις που δεν πετύχαιναν τον σκοπό τους, οι δράστες -σύμφωνα με καταγγελίες- ασκούσαν βία εναντίον των θυμάτων τους ως αντίποινα ή τους υποχρέωναν να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις προκειμένου να καλύψουν τις χρηματικές τους απαιτήσεις.

Τους υποχρέωναν να κλέψουν κοσμήματα ή χρήματα από το σπίτι τους και να τους τα παραδώσουν στη συνέχεια.

ξυλοδαρμός

Aνήλικη κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ότι οι δράστες, ασκώντας ψυχολογική πίεση εναντίον της, την υποχρέωσαν να κάνει χρήση κάνναβης, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ η ίδια φέρεται να υπέστη «μπούλινγκ» από τους ίδιους για το σώμα της, επειδή είχε παραπάνω κιλά.

Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απευθύνει συμβουλές σε ανήλικους που υφίστανται τέτοιου είδους συμπεριφορές ή αντιλαμβάνονται αξιόποινες πράξεις: Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

  • Όταν εντοπίζετε ή αντιμετωπίζετε παρόμοιες συμπεριφορές απομακρυνθείτε και αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος όπου υπάρχει επιτήρηση από ενήλικο ή βρίσκονται και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν βοήθεια, αν χρειαστεί.
  • Μιλήστε σε έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε (γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ.)
  • Μπορείτε να καταγγείλετε τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την υπενθύμιση ότι «δεν είστε μόνοι, δεν φταίτε εσείς, μπορείτε να το σταματήσετε», παραπέμποντας για περισσότερες συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.hellenicpolice.gr) και στο πεδίο «Οδηγός του πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις