Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Εντοπίστε το ποντίκι σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση σε 20 δευτερόλεπτα για να σημειώσετε NEO PEKOP

 


Μπορείς να βρεις την κρυψώνα του μικρού ποντικιού; Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το ποντίκι σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση σε λιγότερο από ένα λεπτό, μπορεί να είστε κάτοχος ρεκόρ.

Δημιουργήθηκε από τον Ούγγρο συγγραφέα-καλλιτέχνη Gergely Dudás. Η εικονογράφηση «ψάξε και βρες» απεικονίζει έναν λαβύρινθο από πολύχρωμα μανιτάρια με ένα μικροσκοπικό ποντίκι να κρυφοκοιτάζει πίσω από ένα.

Κάποιοι λύτες γρίφων με αετίσια μάτια εντόπισαν το τρωκτικό σε 20 δευτερόλεπτα. Άλλοι, ωστόσο, παραπλανήθηκαν από αυτόν τον λαβύρινθο μανιταριών.

Σίγουρα, οπτικές ψευδαισθήσεις όπως αυτή είναι συχνά απλώς μια διασκεδαστική ενασχόληση – αλλά έχουν επίσης πραγματική αξία για τους επιστήμονες. Αυτά τα εγκεφαλικά πειράγματα φέρεται να βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στις εσωτερικές μηχανορραφίες του ανθρώπινου μυαλού και στο πώς αντιδρά στο περιβάλλον του.

Ο Δρ Gustav Kuhn, ψυχολόγος και ειδικός στην ανθρώπινη αντίληψη στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο, είπε κάποτε στη Sun ότι οι ψευδαισθήσεις είναι σημαντικές για την κατανόησή μας για τον εγκέφαλο: «Τυπικά θεωρούμε δεδομένη την αντίληψη και σπάνια σκεφτόμαστε τη σκληρή δουλειά που στηρίζει τις καθημερινές εργασίες, όπως να δεις ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά σου».

Είστε έτοιμοι να εντοπίσετε αυτό το ποντίκι σε χρόνο ρεκόρ;


Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να το εντοπίσετε, στρέψτε την προσοχή σας στην αριστερή πλευρά της εικόνας. Περίπου στα μισά του δρόμου, θα δείτε τα αυτιά και τα μάτια του λευκού ποντικιού να ξεπροβάλλουν πίσω από ένα πορτοκαλί μανιτάρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις