Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Απίστευτο δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Διαμελίστηκε 22χρονος από Tο ουραίο στροφείο – Ερχόταν από Μύκονο (φώτο)


Τραγωδία στο ελικοδρόμιο του Αγίου Γεωργίου Σπάτων, όταν ελικόπτερο το οποίο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε στην περιοχή της Παιανίας, αποκεφάλισε έναν νεαρό επιβάτη του ηλικίας 20-22 ετών με το ουραίο στροφείο.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός, είχε μισθώσει με άλλους τρεις Άγγλους φίλους του το ελικόπτερο για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών σε νησιά του Αιγαίου.

Το εναέριο μέσο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα, ωστόσο φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας και ο νεαρός βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πολύ κοντά στον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Ο 21χρονος προσπάθησε να βγάλει μια φωτογραφία (σέλφι) πολύ κοντά στον έλικα του ελικοπτέρου και αυτός τον διαμέλισε.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που εξετάζουν οι Αρχές για το τραγικό συμβάν, είναι ο 21χρονος να βγήκε από λάθος έξοδο γιατί δεν άκουσε τις οδηγίες του πιλότου λόγω του θορύβου.

Στο ελικοδρόμιο που συνέβη το δυστύχημα, βρίσκονται και οι γονείς του άτυχου νέου, οι οποίοι μετέβαιναν σε δεύτερο ελικόπτερο και κατά την προσγείωσή τους (σ.σ. στο Ελευθέριος Βενιζέλος πρώτα μετά από επικοινωνία των χειριστών των ελικοπτέρων και μετά τους πήγαν στο σημείο) ήρθαν αντιμέτωποι με την τραγική στιγμή…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα άλλα τρία άτομα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Παρέα Βρετανών επέστρεφαν με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από τη Μύκονο όπου είχαν κάνει τις διακοπές τους σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις