Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Άρματα μάχης Challenger 2 στέλνει η Βρετανία 10 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία! – Με μαζικές ενισχύσεις απαντά η Ρωσία


 Καμία αποκλιμάκωση, καμία προοπτική διαπραγματεύσεων στον πόλεμο στην Ουκρανία. Όλα δείχνουν ότι οι αντιμαχόμενοι -ΝΑΤΟ και Ρωσία- απλώς συγκεντρώνουν δυνάμεις  σε ένα σκηνικό που μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια ανάφλεξη και στον αφανισμό.

Η Βρετανία πρωτοστατεί σε αυτή την ανοησία, στην οποία κανείς δεν δείχνει ικανός ούτε και πρόθυμος να βάλει ένα τέλος. Τουλάχιστον 50 βρετανικά άρματα μάχης  FV4034 Challenger 2  μεταφέρονται εκτάκτως στην Πολωνία προκειμένου να ενισχύσουν τις πολωνικές τεθωρακισμένες δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται τα βρετανικά άρματα μάχης από το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων  Queen’s Royal Hussars  μεταφέρθηκαν στην Πολωνία για να ενταχθούν στην 21η ΤΘΤ της 18ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του πολωνικού Στρατού. Τα άρματα πρόκειται να παραμείνουν στην Πολωνία τουλάχιστον για ένα 6μηνο. Να σημειωθεί ότι η 21η ΤΘΤ διαθέτει άρματα μάχης T-72M1 στην περιοχή Zurawica μόλις 10 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία.

11

Ταυτόχρονα η μονάδα έχει ως στόχο σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης να στρέψει βόρεια με αποστολή να φράξει τον διάδρομο στο Σουλβάκι σε περίπτωση που οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρήσουν προέλαση, μέσω της Λευκορωσίας.

 Την ίδια ώρα η Ρωσία στέλνει όλο και περισσότερες δυνάμεις στην Ουκρανία με φάλαγγες χιλιομέτρων σε μια τεράστια συσσώρευση δυνάμεων. Μάλιστα οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην καταστροφή νέου φορτίου με βρετανικούς πυραύλους  Brimstone οι οποίοι είχαν φτάσει στην Ουκρανία.

Στη σημερινή ενημέρωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε:

“Επίγεια όπλα υψηλής ακρίβειας έπληξαν το προσωρινό σημείο ανάπτυξης της μονάδας πυροβολικού AFU(Τάγμα Αζόφ)  και της αποθήκης πυρομαχικών στο εργοστάσιο  κεραμικής στο Σλαβιάνσκ. Έως και 100 άτομα προσωπικό, περισσότερες από 1.000 οβίδες πυροβολικού για πυροβόλα  M777 αμερικανικής κατασκευής και περίπου 700 ρουκέτες Grad MLRS καταστράφηκαν.

Επιπλέον, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει 3 θέσεις διοίκησης κοντά στο Soledar, Min’kovka και Bakhmut στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, 16 περιοχές συγκέντρωσης στρστευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του εθνικιστικού σχηματισμού Kraken κοντά στο Kharkov.

Για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες σε προσωπικό, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αύξησε την αποστολή ανεκπαίδευτων εφέδρων στο μέτωπο, οι οποίοι στρατολογούνται βίαια στις περιοχές Kharkov, Dnepropetrovsk και Poltava.

Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό κατέστρεψαν 17 θέσεις διοίκησης, 4 διμοιρίες συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Grad και 2 υπόστεγα κοντά στην Kostantinovka με οβιδοβόλα M777 αμερικανικής κατασκευής, που χρησιμοποιήθηκαν για να βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές του Ντόνετσκ.

Εξουδετερώθηκαν 42 περιοχές μονάδων πυροβολικού σε θέσεις βολής, καθώς και 143 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού της AFU.

Ως μέρος των μαχών, 1 διμοιρία συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Uragan κοντά στην Konstantinovka, 1 διμοιρία συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Grad κοντά στο Dzerzhinsk και 2 διμοιρίες Ρ/Μ πυροβολικού Giatsint-B  των 152 χλστ.  σε θέσεις βολής κοντά στη Novgorodskaya στο Ντόνετσκ εξουδετερώθηκαν.

Μαχητικά Su-35 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν 2 επιθετικά αεροσκάφη Su-25 της ουκρανικής Αεροπορίας κοντά στο Barvenkovo, στην περιοχή Kharkov, και στο Troitskoye, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, καθώς και 1 MiG-29 κοντά στο Krasnopolie, στο Donetsk People’s Δημοκρατία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις