Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Καβάλα: Εικόνες από drone από το σημείο συντριβής του Antonov


 Οι εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους Antonov είναι αποκαρδιωτικές. Το Κανάλι Ένα της Καβάλας δημοσίευσε βίντεο από drone που δείχνει πολλά μέρη του αεροσκάφους είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά σημεία σε αγροτικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ακόμα και τώρα ένας λευκός καπνός βγαίνει από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

“Πρέπει το πεδίο να είναι ασφαλές και επειδή έχουμε ακούσει ότι υπάρχουν εκρηκτικά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνουν εκρήξεις. Νιώσαμε ένα καύσιμο στα χείλη, όποτε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Υπάρχει ένας λευκός καπνός. Θα πάρει χρόνο αρκετό” δήλωσε ο συντονιστής της επιχείρησης Μάριος Αποστολίδης στην ΕΡΤ.



Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι συνολικά επιχειρούν 13 άνδρες από τη 2η και την 4η ΕΜΑΚ και 26 πυροσβέστες από Ελευθερούπολη, Καβάλα και Δράμα. Τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει προς τους κατοίκους των οικισμών η χθεσινοβραδινή αυστηρή σύσταση να αποφύγουν την ευρύτερη περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Επέμεινε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία διαδικασία αν πρωτίστως δεν διαπιστωθεί ότι ο χώρος είναι απόλυτα ασφαλής για τους άνδρες που θα επιχειρήσουν εκεί.

Όπως νωρίτερα μετέδωσε ο Χρήστος Μαζανίτης και το enikos.gr υπάρχουν αναφορές για περίεργα αέρια που αναδύονται από τις απανωτές εκρήξεις από το σημείο που συνετρίβη το Antonov An-12 καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι μετέφερε εκρηκτικές ύλες. Ο χώρος της έκρηξης γύρω από το σημείο συντριβής του μεταγωγικού Antonov AN-12, κοντά στο Παλαιοχώρι, στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, στην Καβάλα έχει αποκλειστεί.

Βίντεο από τη στιγμή των εκρήξεων

Στο βίντεο το οποίο τράβηξε με drone το συνεργείο του ENA Channel, διακρίνονται οι εκρήξεις στο σημείο της συντριβής, ενώ τα συντρίμμια του αεροσκάφους σκορπίστηκαν σε μια ακτίνα περίπου 800 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι με μήνυμα από το «112», συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα και να μην κάνουν χρήση του κλιματιστικού, έτσι ώστε να μην μπουν μέσα οι «επικίνδυνες, τοξικές αναθυμιάσεις» που εκλύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις