Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Φωτιά σε ελικόπτερο στο «Eλευθέριος Bενιζέλος» – Oι πρώτες πληροφορίες (Συνετρίβη ιδιωτικό ελικόπτερο κατά την απογείωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος) Σώος ο πιλότος


 Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν από λίγο έπειτα από φωτιά σε ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μηχανικό συμβάν σε ελικόπτερο ελληνικού νηολογίου. Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του αεροδρομίου.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ τα αίτια του συμβάντος θα αναλάβει η αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ:

Ελικόπτερο που βρισκόταν στο Ελευθέριος Βενιζέλος έπεσε από χαμηλό ύψος κατά την απογείωσή του και άρπαξε φωτιά.

Ο πιλότος κατάφερε να διασωθεί.

Το ελικόπτερο βρισκόταν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Γενική Αεροπορία, εκεί που πραγματοποιούνται οι ιδιωτικές πτήσεις.

Ανήκει σε ιδιωτικής εταιρείας και είχε ως μοναδικό επιβαίνοντα τον πιλότο, ο οποίος προφανώς θα μετέβαινε σε κάποιο προορισμό για να παραλάβει επιβάτες.

Χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ακριβώς συνέβη, το ελικόπτερο μόλις είχε ανέβει περίπου 2-3 μέτρα πάνω από το έδαφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και έπεσε. Μόλις βρέθηκε στο έδαφος το ελικόπτερο έσπασε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο πιλότος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την καμπίνα και να βγει από το ελικόπτερο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις