Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Θεσσαλονίκη: Σεξιστική Eπίθεση οδηγού του ΟΑΣΘ σε γυναίκα Eπιβάτη επειδή φορούσε… Mπουστάκι


 Σεξιστική επίθεση σε βάρος γυναίκας για το ντύσιμό της εξαπέλυσε εντός λεωφορείου οδηγός του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια δρομολογίου της γραμμής 19, το βράδυ της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό οδηγός ΚΤΕΛ στην Ξάνθη προσπάθησε να κατεβάσει ζευγάρι από το όχημα επειδή η κοπέλα επιβιβάστηκε φορώντας μπουστάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ThessToday.gr το συμβάν που παραπέμπει σε αναχρονιστικές εποχές σημειώθηκε στις 8.15 το βράδυ, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα, προχώρησε σε άνευ προηγουμένου σχόλιο για την εμφάνισή της, καθώς απευθυνόμενος προς το πρόσωπό της ζήτησε χαρακτηριστικά να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο, επειδή φορούσε ένα απλό… μπουστάκι.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα της, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Μάλιστα, ο οδηγός ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό, με τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύδουν και να τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Κινεί τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες ο ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδικάζει το περιστατικό και τονίζει ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Το περιστατικό στην Ξάνθη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις

Στο βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Twitter, διακρινόταν ένα ζευγάρι να λογοφέρνει έντονα με οδηγό λεωφορείου, κατηγορώντας τον πως ζήτησε από την κοπέλα να κατέβει από το όχημα, επειδή φορούσε ένα τοπάκι που έμοιαζε με μαγιό.

Ο νεαρός, που βιντεοσκοπούσε το σκηνικό ακουγόταν να λέει πως τους ζητήθηκε να κατέβουν από το λεωφορείο για το «προκλητικό» ντύσιμο της κοπέλας, ενώ ο οδηγός από την πλευρά του ανέφερε ότι έγινε μόνο μια «σύσταση».

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιβάτες του λεωφορείου που αντέδρασαν και υπερασπίστηκαν την κοπέλα ήταν ελάχιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις