Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Σοκ στη Σουηδία: Σκότωσε γνωστή ψυχίατρο γιατί HTAN… δυσαρεστημένος με την ψυχιατρική επιστήμη


 Να επιτεθεί στην… ψυχιατρική επιστήμη ήθελε ο δράστης της δολοφονίας μιας γνωστής ψυχιάτρου κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής εκδήλωσης, την Τετάρτη στο νησί Γκότλαντ, στη Σουηδία. 

Ο 33χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, υποστήριξε ότι σκότωσε την ψυχίατρο Ινγκ-Μαρί Βίζελγκρεν, 64 ετών, επειδή «ήταν δυσαρεστημένος με τη σουηδική ψυχιατρική επιστήμη», ανέφερε η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, η Πέτρα Γκέτελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Βίζελγκρεν είχε αναδειχθεί σε «σύμβολο της ψυχιατρικής στη Σουηδίας, λόγω της εξέχουσας θέσης της εδώ και πολλά χρόνια», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Ο ύποπτος, που αντιμετωπίζει και ο ίδιος ψυχιατρικά προβλήματα, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επιτέθηκε στην γιατρό μέρα-μεσημέρι στην τουριστική πόλη Βίσμπι, που αυτήν την εβδομάδα φιλοξενεί το πολιτικό φεστιβάλ Αλμεντάλεν, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από σχεδόν όλα τα σουηδικά κόμματα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο ύποπτος έδρασε μόνος και η πράξη του δεν συνδέεται με τη νεοναζιστική οργάνωση NMR, με την οποία είχε έρθει σε επαφή στο παρελθόν, όπως ανέφεραν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις