Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ρ.Τ.Ερντογάν KATA Κ.Μητσοτάκη: «Νομίζω ότι δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά θα τη Mάθει»! «Μετά τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας είναι αδύνατο για μένα να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη από εδώ και πέρα»


 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με φόντο την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο τούρκος πρόεδρος στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την έντονη δυσαρέσκειά του για την επιτυχημένη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, εκτοξεύοντας προσωπική επίθεση προς το πρόσωπό του.

«Είπα ‘έλα ας φάμε μαζί. Γευματίσαμε στο Αρχοντικό Vahdettin’. Του είπα ‘ας μην μπλέξουμε τρίτους, ας αποκτήσουμε μία απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε’. Πήγε εκεί (σ.σ. ο Μητσοτάκης) και έκανε ό,τι και στο Νταβός. Μετά σηκώθηκε και είπε: ‘Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο’… Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες της ασφάλειας μας. Λένε ‘μην τα δώσετε στην Τουρκία’» είπε αρχικά ο τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει:

«Οι ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε:

«Τι θέλετε να πούμε; Κάνε ότι θέλεις Ελλάδα με τον εξοπλισμό των νησιών; Όχι. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις