Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Mεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων σε Νικολάεφ-Χερσώνα και Σεβέρσκ-Σλαβιάνσκ: Oι Pώσοι ετοιμάζουν την τελική επίθεση


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε αναδιάταξη και συγκέντρωση δυνάμεων στην

περιοχή της Χερσώνας στη νότιο κανέα και στον άξονα Σέβερσκ – Mπάκχμουτ στο Ντόνμπας.

Ειδικότερα στο Ντόνμπας μετακινήθηκαν πολυάριθμες μονάδες πυροβολικού όπου αρκετές από αυτές έχουν φτάσει σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων και από το Σλαβιάνσκ.

Στην Χερσώνα οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις για μία επικείμενη επίθεση στο Νικολάεφ και για να αποτρέψουν εν τη γενέσει μία γενική ουκρανική αντεπίθεση την οποία σχεδιάζει η Δύση με το Κίεβο εδώ και αρκετές ημέρες, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα μεγάλο αντιπερισπασμό ώστε να αναγκαστούν οι Ρώσοι να διακόψουν την προέλασή τους στο Ντόνμπας.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα οι Ρώσοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει πραγματικά μεγάλη ισχύ πυρός στην Ουκρανία καθώς συνεχίζουν να τρέμουν με τις αρχικές τους δυνάμεις, όταν δηλαδή ξεκίνησαν την στρατιωτική τους επιχείρηση στις 24 Φεβρουαρίου.

Αυτές οι δυνάμεις έχουν υποστεί απώλειες παρόλα αυτά οι Ρώσοι θεωρούν ότι είναι αρκετές για τους αντικειμενικούς σκοπούς που έχουν αυτή την περίοδο. Σε πολλά μέτωπα οι Ρώσοι πολεμούν ενάντια σου κράνος αριθμητική αναλογία ένα προς τέσσερα.

Αυτά όμως τα οποία υπερτερούν και αποτελούν τους παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα στα πεδία των μαχών είναι η ρωσική Αεροπορία και το ρωσικό Πυροβολικό.

Στην Χερσώνα πάρα ταύτα έχουν αποστείλει κάποιες επιπλέον ενισχύσεις από την Κριμαία, ενώ υπάρχουν αναφορές πως πλέον κινητοποιούνται και οι τοπικοί ρωσόφωνοι πληθυσμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις