Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Εφιαλτική νύχτα στο Pέθυμνο: Εντολή για εκκένωση έξι οικισμών καθώς μαίνεται η πυρκαγιά


 Εφιαλτική η σημερινή νύχτα για το Ρέθυμνο, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε ημιορεινή περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Ο πύρινος εφιάλτης έχει κυκλώσει από το πρωί τα χωριά του δήμου. Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν τα χωριά ΟρνέΚρύα ΒρύσηΣακτούριαΆγιος ΠαύλοςΆγιος Γεώργιος και Μέλαμπες, όπως αναφέρει το creta24.gr.

Μισθωμένα λεωφορεία από την Περιφέρεια Κρήτης, έχουν διατεθεί για να μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί στο κτίριο του δημαρχείου στο Σπήλι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φλόγες μπήκαν μέσα στις Μέλαμπες, ενώ επεκτείνονται προς τα Σακτούρια, στα οποία οι κάτοικοι του χωριού έχουν μαζευτεί στην πλατεία και περιμένουν τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα, μεγάλη μάχη με τις φλόγες δόθηκε στο Ροδάκινο, με την πυρκαγιά να τίθεται τελικά υπό έλεγχο.

Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ορνέ και στην Κρύα Βρύση φαίνεται πώς έχει οριοθετηθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι αναζωπύρωσης.

Οι άνεμοι που πνέουν στο νότιο Ρέθυμνο είναι ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

φωτιά στο Ρέθυμνο

Τα Σακτούρια έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εξαιτίας της διακοπής ρεύματος. Στο χωριό βρίσκονται δύο πυροσβεστικά οχήματα κι ένα περιπολικό της αστυνομίας. Οι δε κάτοικοι είναι με κεριά και φακούς λόγω του μπλακ άουτ.

φωτιά στο Ρέθυμνο

Η κυκλοφορία από το Σπήλι για Αγία Γαλήνη έχει διακοπεί.

Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των Μελάμπτων προς το χωριό της Κρύας Βρύσης.

Στην πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση και Ορνέ επιχείρησαν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις