Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

video Εξάρχεια – Χημικά, συμπλοκές και προσαγωγές

 


Επεισόδια απόψε στα Εξάρχεια, όπου είχε προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στους βιασμούς, αφού όπως καταγγέλλεται “στην περιοχή δρα σπείρα βιαστών”.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία, περί τα 250 άτομα,  ήθελε να ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στην περιοχή δεν τους το επέτρεψαν.
Άτομα του αντιεξουσιαστικού και αλληλέγγυοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν την πορεία, για την οποία όμως δεν είχαν πάρει την προβλεπόμενη άδεια και δεν είχαν κάνει καμία ενημέρωση. Αυτό προκάλεσε ένταση, και συμπλοκές. Το πλήθος πέταξε πέτρες στην αστυνομία η οποία απάντησε με ρίψη χημικών.
 Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές ατόμων.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Στα social media αρκετοί  καταγγέλλουν υπέμετρη χρήση βίας από την πλευρά της αστυνομίας και απρόκλητες επιθέσεις. Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα με αστυνομικό των ΜΑΤ να εμφανίζεται να βγάζει όπλο.






 Λίγο μετά τις 11 το βράδυ μερίδα διαδηλωτών κατέφυγε σε καφενείο επί της πλατείας Εξαρχείων, το οποίο απέκλεισαν οι αστυνομικές δυνάμεις, προχωρώντας στη συνέχεια σε νέες προσαγωγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις