Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Για να μην ξεχνιόμαστε τι... “πολιτικό κουμάσι” EINAI KAI AYTOΣ...

 


Πρόταση Ανδρουλάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σε όσους έρχονται σε επαφή με τους πολίτες

 

Καλλιόπη Σουφλή

Tην άμεση υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες, την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων και διαρκείς ελέγχους, στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης σε περιφερειακό επίπεδο, που θα λαμβάνει υπόψη τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, και την ενίσχυση των εμβολιασμών πόρτα – πόρτα, προτείνει με δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του.

Επικρίνει την κυβέρνηση επειδή, όπως αναφέρει, «επέλεξε να μη γίνει δυσάρεστη» και πως έχει στην ουσία παραιτηθεί από την ευθύνη της για τη βελτίωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση πορεύεται πλέον χωρίς σχέδιο και στρατηγική όταν «καθημερινά, χάνονται δεκάδες συνάνθρωποί μας, ενώ σπάμε τα ρεκόρ κρουσμάτων και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχώς αυξάνεται» και το ποσοστό των εμβολιασμών είναι αρκετά χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τη χώρα μας να βρίσκεται στη 19η θέση, ενώ 1 στους 4 ηλικιωμένους άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστος».

Πρόταση Ανδρουλάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό-1
INTIME

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει πως καθώς οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Καλεί την κυβέρνηση να δράσει με αποφασιστικότητα τώρα και όχι να μεταθέτει τις σοβαρές αποφάσεις για αύριο.

Ταυτόχρονα επικαλείται την Ιταλία όπου είχε προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ εδώ η κυβέρνηση καθυστέρησε δηλώνοντας τότε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει «εστίες έντασης» στα νοσοκομεία, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, τη στιγμή που το πρόβλημα είχε εμφανιστεί από το τέλος Φεβρουαρίου.

Και καταλήγει λέγοντας ότι «είναι προφανές ότι η αποστολή SMS δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά. Όπως δεν αρκεί μόνο ο ορισμός προσώπων κοινής αποδοχής για τη διαχείριση της πανδημίας, όταν όσοι το προτείνουν, διακρίνονται από έλλειμμα αξιοπιστίας.

Όλα τα κόμματα οφείλουν να λειτουργήσουν υπεύθυνα, ενιαία και συντεταγμένα.

Οι εξαιρέσεις, οι αστερίσκοι και το κλείσιμο του ματιού σε ακραίες, αντιεμβολιαστικές ρητορείες για βραχυπρόθεσμα κομματικά οφέλη, έχουν τραγικές συνέπειες για όλους μας».

 

Πηγή

https://attikanea.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις