Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Kυνικός Mαγιορκίνης για μάσκες στα σχολεία: «Μη υγιές να τις φορούν συνέχεια τα παιδιά» – Τώρα το θυμήθηκε;


 Μετά από τρία σχολικά έτη όπου επιβλήθηκαν στους μαθητές οι μάσκες, κατόπιν εορτής αναγνωρίζουν πως αυτό ήταν ανθυγιεινό!

Σχολεία – μάσκες: Μετά από 2μιση χρόνια μιας επιβαλλόμενης υγειονομικής φρενίτιδας στα σχολεία που έκανε χιλιάδες παιδιά να

χάσουν την ανεμελιά, την χαρά και την φυσική ροπή τους προς την κοινωνικοποίηση, τηλε – ειδικοί που πρωτοστάτησαν στην ρητορική της κινδυνολογίας, σήμερα ξαφνικά χαρακτηρίζουν «μη υγιή» την μόνιμη υποχρεωτικότητα της μάσκας στους μαθητές!

Συγκεκριμένα ο καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και πάνω στην ερώτηση που του έγινε για το αν στη νέα σχολική χρονιά θα ισχύσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, εκείνος απάντησε αρχικά:

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα διευκολύνουμε την κανονικότητα. Πώς θα μπορέσουν να γυρίσουν σε μια υγιή κοινωνικότητα μέσα στο πλαίσιο της συμβίωσης με τον ιό. Θα υπάρξει μάλλον σύσταση για μάσκα. Δεν νομίζω ότι αυτή θα είναι υποχρεωτική. Ίσως να δημιουργηθούν περίοδοι υποχρεωτικότητας».

Για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Για παράδειγμα, όταν υπάρχει έξαρση της γρίπης και κορονοϊούνα περνάμε έναν-δυο μήνες με υποχρεωτικότητα και ενδιάμεσα να υπάρχει σύσταση.

Αυτό είναι πιο υγιής αντίδραση, νομίζω, από το να είμαστε σε μία κατάσταση, κατά την οποία τα παιδιά θα φορούν συνέχεια μάσκα στις τάξεις».

Καταλαβαίνει κανείς στα λόγια του κ. Μαγιορκίνη πως υπάρχει μια έμμεση παραδοχή ότι οι υγειονομικές πρακτικές που ακολουθήθηκαν έως τώρα στα σχολεία ήταν από υπερβολικές έως απολύτως λανθασμένες. Όταν τα παιδιά αναγκάζονταν να φορούν μάσκες παντού στο σχολείο έως ακόμα και στο… προαύλιο, οι «ειδικοί» της τηλεόρασης σαν τον κ. Μαγιορκίνη, ποτέ δεν ασχολήθηκαν με το να θίξουν τις ψυχολογικές και σωματικές συνέπειες αυτού του παράλογου μέτρου.

Και σήμερα, μετά από τρία σχολικά έτη στα οποία επιβλήθηκε στους μαθητές μια εντελώς αφύσικη ζωή που ήταν τραυματική για τον ευαίσθητο ψυχισμό τους άλλα και την υγιή ανάπτυξη τους, «ξαφνικά» βρέθηκε και πάλι η (χαμένη) κοινή λογική για το τι είναι υγιές και τι όχι για τα παιδιά.

Και τι θα γίνει με την βλάβη που έγινε στα παιδιά για τόσο καιρό; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Γιατί συμπεριφέρεται ως άμοιρος ευθυνών ο κ. Μαγιορκίνης και οι υπόλοιποι ειδήμονες; Υπερβολικό στρες, κατάθλιψη, βίαιη συμπεριφορά, διαταραχές λόγου, σχολική άρνηση, είναι μερικά μόνο από τα ψυχικά συμπτώματα που οδηγούν πολλά παιδιά σε παιδοψυχιατρικές κλινικές, ως αποτέλεσμα της ακατάλληλης πολιτικής που ακολουθήθηκε από κυβέρνηση και «ειδικούς» στην λειτουργία της εκπαίδευσης.

Τα παιδιά μας αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι «χαμένοι» από την υπόθεση της πανδημίας, και οι «ειδικοί» κάνουν απλές και ανέξοδες διαπιστώσεις κατόπιν εορτής;

Μήπως τελικά η υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία προκάλεσε περισσότερο κακό παρά όφελος στα παιδιά; Και αν τέλος πάντων υπάρχει η παραδοχή πως αυτή η υποχρεωτικότητα είναι «μη υγιής», τότε πως ακόμα και σήμερα μερικοί μιλούν ελαφρά τη καρδία για «μερικούς μήνες υποχρεωτικότητας» και μάλιστα το εμφανίζουν ως νέα «κανονικότητα» στα σχολεία από εδώ και πέρα;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις