Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Εκρήξεις σε ρωσική βάση στην Κριμαία – Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Δεν δέχθηκε Kαμία επίθεση – Ατύχημα με τα πυρομαχικά»


 Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν σήμερα αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφεντόριβκα στη δυτική Κριμαία και αν και στην αρχή φάνηκε να είναι μια ουκρανική επίθεση και μάλιστα να αναφέρονται νεκροί και τραυματίες τελικά το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο περί ατυχήματος με έκρηξη σε φυλασσόμενα πυρομαχικά χωρίς απώλειες σε κύριο υλικό και ζωές.

Μη επαληθευμένα πλάνα που τραβήχτηκαν από ντόπιους κοντά στη Novofedorovka δείχνουν την περιοχή να είναι “πνιγμέν稔 στους μαύρους καπνούς.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης καπνό να υψώνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ακούστηκαν τουλάχιστον 12 εκρήξεις, γύρω στις 15:30 (τοπική ώρα) σήμερα το απόγευμα

Το χτύπημα έπληξε τη Novofedorovka, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά αεροδρόμια στην Κριμαία. Πιθανόν η έκρηξη να έγινε σε αποθήκη καυσίμων και λιπαντικών, εξαιτίας της οποίας υπάρχουν επανειλημμένες εκρήξεις.

Τώρα εδρεύει εκεί το 43ο Σύνταγμα Μαχητικής Αεροπορίας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αποτελείται κυρίως από βομβαρδιστικά Su-30SM, Su-33 και Su-24M.

Το «Schemes» δημοσίευσε μια εικόνα από την υπηρεσία Planet Labs, η οποία τραβήχτηκε σήμερα, 9 Αυγούστου στις 11:10 στο Κίεβο, δηλαδή περίπου 4 ώρες πριν από τις εκρήξεις. Η φωτογραφία δείχνει αποθήκες και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Πού αποδίδει την έκρηξη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι εκρήξεις οφείλονται στην ανάφλεξη πυρομαχικών, τα οποία βρίσκονταν σε χώρο αποθήκευσης της βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις