Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

MEXPI και ο Β.Ζελένσκι τους «ξεβράκωσε»: «Ισχυρισμοί για υποκλοπές κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας είναι ψευδείς»


 Μετά την Αρμενία και η Ουκρανία διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί αιτήματος για υποκλοπές

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Κιέβου στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Ν.Ανδρουλάκη είχε γίνει μετά από αίτημα –μεταξύ άλλων- και της Ουκρανίας. 

Μετά από επικοινωνία με το Κίεβο ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Σεργκίι Σουτένκο, προχώρησε σε ανάρτηση στο διαδίκτυο διαψεύδοντας κατηγορηματικά  ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει να παρακολουθείται το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η διάψευση αυτή έρχεται μετά από αυτήν της Αρμενίας. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός πρέσβης σημειώνει ότι η χώρα του ποτέ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο από την ελληνική πλευρά, ενώ αφήνει αιχμές και για την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κατηγορούσε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι με τις πρακτικές τους θέτουν σε κίνδυνο αμάχους.

Η ανάρτηση πρέσβη της Ουκρανίας:

«Παράξενοι καιροί. Διεθνής οργανισμός κατηγορεί το θύμα του πολέμου για παραβίαση των νόμων του πολέμου.

Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της. Επιτρέψτε μου να το επισημάνω αυτό.

Η Ουκρανία ουδέποτε το έχει ζητήσει αυτό από την ελληνική πλευρά. Αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.

Είναι μια πολύ βολική στιγμή για να αποσπαστεί η προσοχή από το βασικό ζήτημα – τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν καθημερινά ειρηνικούς Ουκρανούς και καταστρέφουν πόλεις και χωριά της Ουκρανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις