Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

T.Γιαϊτζί: «Ανοίγουμε την πόρτα σε 5 εκατ. πρόσφυγες και τους ξαμολούμε στα νησιά και η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει»


 «Η Τουρκία πρέπει οπωσδήποτε να στείλει το Αμπντουλχαμίτ Χαν κοντά στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη»

Τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα «τελειώσει» την ιστορία με την Ελλάδα ανέφερε ο πρώην αρχηγός του Επιτελείου των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, Τζιχάτ Γιαϊτζί και πνευματικού πατέρα του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Αν η Τουρκία κάνει απόβαση στην Ελλάδα με αυτούς που πάνε με τις μηχανές στα ματς, η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει. Μόλις ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες και τους ξαμολήσουμε στα νησιά, η ιστορία τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τ.Γιαϊτζί αναφέρθηκε και στην δωρεάν παραχώρηση από τις ΗΠΑ αμυντικού υλικού στην Ελλάδα και είπε τα εξής:

«Εκατοντάδες ελικόπτερα, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού δωρήθηκαν, κάτι το απίστευτο».

Στη συνέχεια παραθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, ανύπαρκτες ελληνικές δηλώσεις: «Και ακριβώς πριν από αυτή την απόφαση δωρεάς, ο αρχηγός Στρατού Ξηράς της Ελλάδας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο πρωθυπουργός τι δήλωσαν, ξέρετε;

»Εκαναν δηλώσεις πως “Μετά από αυτήν τη δωρεά, ο στρατός ξηράς της Ελλάδας θα φτάσει σε μία πολύ ανώτερη κατάσταση απέναντι στον τουρκικό στρατό ξηράς”».

«Δεν θα φτάσουν!»

Και προσθέτει: «Δεν θα φτάσουν! Δεν θα φτάσουν! Δεν γίνεται αυτό. Ο μύλος με νερό από μακριά δεν γυρνάει. Χρειάζεται και θάρρος, το θάρρος που έχει το τουρκικό έθνος δεν υπάρχει σε κανέναν».

«Επεκτατικό» κράτος η Ελλάδα

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί είχε πρόσφατα χαρακτηρίσει την Ελλάδας «επεκτατικό» κράτος και είχε ζητήσει την πραγματοποίηση γεωτρήσεων από την Τουρκία στην περιοχή του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις