Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

«Ath.ena Card» Μεγάλη αλλαγή για λεωφορεία, τραμ – Έτσι αγοράζουμε εισιτήρια πλέον


 Εισιτήρια για λεωφορεία και τραμ θα μπορούμε να αγοράζουμε πλέον και με ψηφιακό τρόπο. 

Η αγορά εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας με την «Ath.ena Card» πλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Δεν θα χρειάζεται δηλαδή η αναμονή σε εκδοτήρια και εκδοτικά μηχανήματα.

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύσει με τα εισιτήρια…

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια

Οι πολίτες πρέπει να έχουν στην κατοχή τους την πλαστική (ανώνυμη ή προσωποποιημένη) κάρτα Ath.ena Card που εκδίδεται σε όλους τους σταθμούς της ΣΤΑ.ΣΥ. όπου λειτουργούν αυτόματα μηχανήματα, όπως επίσης στα εκδοτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. και της Ο.ΣΥ. (Σύνταγμα και Αεροδρόμιο), αλλά στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή ATH.ENA Card στο κινητό τους τηλέφωνο (για Συσκευές Android με Λειτουργία NFC) και να κάνουν εγγραφή επιλέγοντας το πεδίο που λέει «Δεν έχετε λογαριασμό, Εγγραφείτε», συμπληρώνοντας:

  • Τον 16-ψήφιο αριθμό της ανώνυμης κάρτας και επιλέγετε «Έλεγχος Κάρτας»
  • Συμπληρώνετε έγκυρη ηλεκτρονική δ/νση επικοινωνίας
  • Πληκτρολογείτε έναν κωδικό από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες (αριθμούς, γράμματα και τουλάχιστον ένα από τα προτεινόμενα σύμβολα $@%*#?&-+)
  • Αποδέχομαι τους Όρους και Προϋποθέσεις, τσεκάροντας το σχετικό πεδίο, και επιλέγετε «Εγγραφή»
  • Αφού δημιουργήσετε λογαριασμό και εισέλθετε στην υπηρεσία, επιλέγετε το εικονίδιο «Αγορά Προϊόντος».

Στη συνέχεια, επιλέγετε προϊόν χρονικής διάρκειας από τις διαθέσιμες επιλογές, «Διαδρομές & Προσφορές / Αστικά / Αεροδρομίου»

Κατά τη Σύνδεση με το Διατραπεζικό Σύστημα ΔΙΑΣ, συμπληρώνετε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας και επιλέγετε «Πληρωμή».

Μόλις η συναλλαγή ολοκληρωθεί επιτυχώς προχωράτε στη φόρτιση του προϊόντος που μόλις αγοράσατε στην κάρτα, πατώντας την επιλογή «Φόρτιση Κάρτας».

Ο τρόπος για να μεταφέρετε το εισιτήριο από το κινητό στην Ath.ena Card

Αρχικά πρέπει να τοποθετήσετε την κάρτα στο πίσω μέρος του κινητού τηλεφώνου μου, όπου βρίσκεται η κεραία NFC και αναμένετε μέχρι η οθόνη να εμφανίσει την κατάσταση της κάρτας και επιλέγω «Φόρτιση με αγορασμένο προϊόν» (το αγορασμένο προϊόν εμφανίζεται στην παρένθεση). Στην συνέχεια τοποθετείτε ξανά την κάρτα κοντά στην κεραία NFC του κινητού και αναμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το 100% της λήψης δίχως να απομακρύνετε την κάρτα.

 Μόλις ληφθεί το προϊόν θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα επιβεβαιώσει τη λήψη. Πλέον το εισιτήριο έχει «μεταφερθεί» στην Ath.ena Card. Σημειώνεται, τέλος, ότι μέσα από την «Διαχείριση Χρήστη / Λογαριασμού», ο χρήστης ανώνυμης κάρτας μπορεί να δει τις πληροφορίες τις κάρτας του, να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης και την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις