Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Το Bloomberg, βλέπει μαζικές αναταραχές στις… μισές χώρες του πλανήτη, εκτός από την... Ελλάδα...!!!


Οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στον κατάλογο των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία.

Διόλου περίεργο, στην Ελλάδα, τη χώρα των διαδηλωτών του… καναπέ, ο κίνδυνος είναι μικρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα…

 

Η Ελλάδα των μεγάλων επαναστάσεων που αφύπνιζαν πάντα την ανθρωπότητα, έγινε … “επαναστάτρια των καναπέων”…

Πόση θλίψη και απογοήτευση…

Ελπίζω στην ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η ανθρωπότητα, με τους αναλυτές να θεωρούν πως η αύξηση του κινδύνου κοινωνικών αναταραχών σε δεκάδες γωνιές του πλανήτη τους τελευταίους μήνες, είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται στη σύγχρονη -και όχι μόνο- ιστορία!

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Bloomberg, το οποίο επικαλείται έκθεση που έχει στην κατοχή της η βρετανική εταιρεία συμβούλων Verisk Maplecroft, το τρίτο τρίμηνο του 2022 αυξάνεται ο κίνδυνος μαζικών αναταραχών σε 101 από τις -συνολικά- 198 επίσημα καταγεγραμμένες χώρες της υφηλίου, οι οποίες, με βάση τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση κινδύνου κοινωνικών αναταραχών από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικοί υπολογισμοί το 2016.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο κίνδυνος μειώθηκε σε 42 χώρες.

 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η δημόσια δυσαρέσκεια εξηγείται από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και τους φόβους για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Τονίζεται επίσης ότι οι κίνδυνοι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να επιδεινώσουν την ενεργειακή κρίση και να αυξήσουν το κόστος ζωής. Η ξηρασία και η λειψυδρία σε πολλές χώρες θα ανεβάσουν τις τιμές των τροφίμων, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τοπικές διαμαρτυρίες στις πιο πληγείσες περιοχές.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει κλείσει» για τη Γερμανία

Στον κατάλογο των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία.

Όσον αφορά δε στο 2023, οι κίνδυνοι προβλέπεται να αυξηθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία, μεταξύ άλλων χωρών.

Διόλου περίεργο, στην Ελλάδα, τη χώρα των διαδηλωτών του… καναπέ, ο κίνδυνος είναι μικρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα…

 

 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις